Τα νέα μας

Όλα | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 66.

2016

 • 23/12/2016
  - Τον κίνδυνο κατάσχεσης μέρους της σύνταξης Ιανουαρίου 2017 λόγω πρόωρης καταβολής της, επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη
  Την προστασία της σύνταξης του Ιανουαρίου του 2017 που προκαταβλήθηκε στους δικαιούχους από φορείς κύριας ασφάλισης ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη. Η ανεξάρτητη αρχή επισημαίνει ότι, σύμφωνα με καταγγελίες που δέχτηκε στο τηλεφωνικό της κέντρο, μέρος της σύνταξης Ιανουαρίου 2017 κατασχέθηκε στα χέρια των τραπεζών καθώς, λόγω της πρόωρης καταβολής, σημειώθηκε πρόσκαιρη υπέρβαση του μηνιαίου ακατάσχετου ορίου.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 21/12/2016
  - Συνεργασία του Συνηγόρου του Πολίτη με Βουλγαρικές αρχές για θέματα προστασίας δικαιωμάτων του παιδιού
  Η καταπολέμηση της εμπορίας βρεφών και της παράνομης διακίνησης παιδιών από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για θέματα παιδικής προστασίας, ιδίως όσον αφορά τα παιδιά που μετακινούνται από τρίτες χώρες και αυτά που δεν βρίσκονται υπό την επιμέλεια των γονέων τους, αποτέλεσαν αντικείμενο των συναντήσεων του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού Γιώργου Μόσχου με εκπροσώπους Βουλγαρικών αρχών κατά την επίσκεψή του στη Σόφια στις 16 Δεκεμβρίου 2016.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 20/12/2016
  - Δεκτές οι προτάσεις του Συνηγόρου για το χρόνο εξέτασης της εκπλήρωσης στρατιωτικών υποχρεώσεων για διορισμό στο Δημόσιο
  Την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση των προτάσεών του σχετικά με τον χρόνο εξέτασης της εκπλήρωσης στρατιωτικών υποχρεώσεων για διορισμό στο Δημόσιο εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη. Η νέα διάταξη που περιλαμβάνεται στον νόμο 4440/2016 προβλέπει ρητά ότι η μη εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων αποτελεί κώλυμα διορισμού, εφόσον αυτή συντρέχει κατά το χρόνο διορισμού του υπαλλήλου και όχι νωρίτερα, κατά το χρόνο υποβολή της αίτησης υποψηφιότητας.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 10/12/2016
  - Επίσκεψη της Ισπανίδας Συνηγόρου του Πολίτη
  Την Ισπανίδα ομόλογό του Σολεδάδ Μπουσταμάντε υποδέχτηκε, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης με κύριο θέμα συζήτησης την διαχείριση και την αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών τρίτων κρατών που φτάνουν στην Ελλάδα από τα παράλια της Τουρκίας. Την πρώτη ημέρα οι δύο Συνήγοροι επισκέφτηκαν το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στιςΘερμοπύλες όπου τους ξενάγησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Την επομένη, επισκέφτηκαντον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και στη συνέχεια τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα της Αθήνας, όπου τους ξενάγησε ο αντιδήμαρχος Λευτέρης Παπαγιαννάκης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής, Αναστάσιου Σαλτερή.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 02/12/2016
  - «Επιχειρηματική Δράση & Προστασία του Περιβάλλοντος» Ημερίδα, 7 Δεκεμβρίου 2016
  Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματική Δράση & Προστασία του Περιβάλλοντος», οργανώνει ο Συνήγορος του Πολίτη την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) από τις 9 πμ έως τις 5:30 μμ. Ο Συνήγορος θα αναδείξει τα ζητήματα και θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων που δημιουργούνται στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δράσης, όπως αυτά καταγράφηκαν στην ειδική έκθεση που εκπονήθηκε με τον ίδιο τίτλο. Στόχος της παρέμβασης του Συνηγόρου είναι η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των όρων οικονομικής ανάπτυξης με τρόπο συμβατό προς την προστασία του περιβάλλοντος.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 24/11/2016
  - Παρουσίαση του οδηγού «Εθελοντισμός και Δικαιώματα του Παιδιού»
  Τον πρακτικό οδηγό για την προσφορά εθελοντικών υπηρεσιών σε παιδιά παρουσιάζει τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, ο Συνήγορος του Πολίτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 27 χρόνων από την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Ο οδηγός θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση με τίτλο «Εθελοντισμός και Δικαιώματα του Παιδιού», από τις 10 πμ έως τη 1 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο).
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 01/11/2016
  - Θεμελιώδες δικαίωμα η πρόσβαση στην πληροφόρηση και στη δικαιοσύνη για περιβαλλοντικά θέματα
  Το δικαίωμα πρόσβασης στην περιβαλλοντική πληροφόρηση συνδέεται άμεσα με τη δυνατότητα πρόσβασης στη δικαιοσύνη και τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων σε θέματα περιβάλλοντος, επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη. Στο κείμενο σχολίων και παρατηρήσεων που έστειλε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο πλαίσιο της εκπόνησης της Εθνικής Έκθεσης για την εφαρμογή της Σύμβασης του Άαρχους, ο Συνήγορος τονίζει ότι η πληροφόρηση και συμμετοχή των πολιτών αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικά εργαλεία για τη χάραξη και άσκηση αποτελεσματικής περιβαλλοντικής πολιτικής και ζητά να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την επίτευξη της μέγιστης περιβαλλοντικής διαφάνειας και τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης του πολίτη στην περιβαλλοντική πληροφορία.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 31/10/2016
  - Προτάσεις για τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και το πρόβλημα της ηχορύπανσης
  Η ηχορύπανση ως σοβαρός παράγοντας υποβάθμισης της ζωής των πολιτών, η υπερσυγκέντρωση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές με κατοικίες και η απροθυμία των αρμόδιων αρχών να ανακαλέσουν την άδεια λειτουργίας καταστήματος που παραβιάζει τους όρους λειτουργίας του είναι στο επίκεντρο της παρέμβασης του Συνηγόρου του Πολίτη προς τα αρμόδια Υπουργεία. Ο Συνήγορος προτείνει την κωδικοποίηση και συστηματοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της ηχορύπανσης.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 25/10/2016
  - Θετική εξέλιξη η επικείμενη άρση της εκκρεμότητας για εξόφληση φόρου κληρονομιάς με παραχώρηση ακινήτου στο Δημόσιο
  Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Συνήγορος του Πολίτη την ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών ότι επίκειται η έκδοση της υπουργικής απόφασης με την οποία θα υλοποιείται η δυνατότητα εξόφλησης φόρου κληρονομίας με παραχώρηση ακινήτου στο Δημόσιο, η οποία εκκρεμεί από το 2014. Στο διάστημα που μεσολάβησε, οι πολίτες συνέχιζαν να βαρύνονται με προσαυξήσεις και άλλες δυσμενείς συνέπειες, όπως μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης ή άσκηση ποινικής δίωξης. Ο Συνήγορος έθεσε κατ’ επανάληψη το ζήτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ζητώντας να επισπευστούν οι διαδικασίες υλοποίησης των προβλέψεων του νόμου.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 19/10/2016
  - Δείτε το 49o Newsletter του Συνηγόρου του Πολίτη
  Δείτε το 49o Newsletter του Συνηγόρου του Πολίτη
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 13/10/2016
  - Ο Συνήγορος του Πολίτη για την προστασία του σπηλαίου Λουτρών Καϊάφα και των ευρύτερων περιοχών του Κόλπου Κυπαρισσίας
  Ο Συνήγορος του Πολίτη υπέβαλε στους αρμόδιους Υπουργούς προτάσεις τόσο για τη λειτουργία των Λουτρών Καϊάφα και κυρίως για την προστασία του χαρακτηρισμένου ως αρχαίο μνημείο σπηλαίου των Ανιγρίδων Νυμφών, όσο και για την αντιμετώπιση του ζητήματος του καθορισμού αιγιαλού, παραλίας και παλαιού αιγιαλού στο σύνολο του Κυπαρισσιακού Κόλπου.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 06/10/2016
  - Κοινά πρότυπα, όρους και εγγυήσεις ανεξαρτησίας συμφώνησαν οι ευρωπαϊκοί φορείς ίσης μεταχείρισης
  Σε κοινά πρότυπα και βασικούς όρους και εγγυήσεις που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να ανταποκριθούν με επάρκεια, αμεροληψία και αποτελεσματικότητα στο έργο τους κατέληξαν οι εθνικοί φορείς προώθησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης. Η ετήσια γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού δικτύου φορέων ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φύλου, εθνικής ή φυλετικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού (Equinet), στην οποία συμμετείχε και ο Συνήγορος του Πολίτη και αντιπροσωπείες από άλλους 44 εθνικούς φορείς, πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 04/10/2016
  - Γραφείο Συνηγόρου στη Θεσσαλονίκη συζήτησαν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης
  Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη επισκέφθηκε σήμερα ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης. Θέμα της συνάντησης τους ήταν η δημιουργία γραφείου Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη, για την ενίσχυση της παρουσίας της Ανεξάρτητης Αρχής σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 04/10/2016
  - Ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά ζητούν οι Ευρωπαίοι Συνήγοροι του Παιδιού
  Να διασφαλίσουν το δικαίωμα όλων των παιδιών στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την εξάλειψη όλων των μορφών διάκρισης που διαιωνίζουν τις εκπαιδευτικές ανισότητες, καλεί τις κυβερνήσεις και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνηγόρων του Παιδιού.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 03/10/2016
  - Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Συνηγόρου του Πολίτη του Αζερμπαϊτζάν
  Τον Συνήγορο του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ομόλογου θεσμού του Αζερμπαϊτζάν. Η επίσκεψη επικεντρώθηκε σε θέματα του Μηχανισμού Πρόληψης Βασανιστηρίων και περιελάμβανε ενημέρωση από στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής. H επίσκεψη είναι μέρος του προγράμματος διδυμοποίησης που υλοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και ο Συνήγορος του Πολίτη της Πολωνίας, με τον ομόλογο του Αζερμπαϊτζάν. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος ο Συνήγορος του Πολίτη της Ελλάδας προσφέρει τεχνογνωσία σε θέματα οργάνωσης και προαγωγής του Μηχανισμού Πρόληψης Βασανιστηρίων.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 27/09/2016
  - Συνάντηση του Γ.Γ. του ΟΠΕΜΕΔ με τον Συνήγορο του Πολίτη
  Συνάντηση με τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Ανδρέα Ποττάκη είχε σήμερα στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) κ. Νικόλας Κανελλόπουλος. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ισχυρή τους βούληση για στενή συνεργασία, τόσο στο επίπεδο της συμμετοχής του Συνηγόρου του Πολίτη στη Διαρκή Επιτροπή Συνεργασίας του ΟΠΕΜΕΔ, όσο και σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση της διαμεσολάβησης και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεννόησης στην ελληνική Κοινωνία.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 23/09/2016
  - Επίσκεψη βουλευτών του γερμανικού κρατιδίου της Έσσης στον Συνήγορο του Πολίτη
  Τα μέλη της Επιτροπής Αναφορών του Κοινοβουλίου της Έσσης επισκέφτηκαν σήμερα τα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη και ενημερώθηκαν για το έργο της Ανεξάρτητης Αρχής και τη δραστηριότητά της ειδικότερα στον τομέα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Τους βουλευτές και αξιωματούχους του ομόσπονδου κρατιδίου υποδέχτηκαν ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, και ο Βοηθός Συνήγορος αρμόδιος για θέματα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Βασίλης Καρύδης, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 16/09/2016
  - Αντιρρησίες συνείδησης: καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΑΔ που παραπέμπει σε έκθεση του Συνηγόρου
  Η πρόσφατη καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τη διαδικασία εξέτασης αιτήσεων αντιρρησιών συνείδησης θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν η Πολιτεία είχε λάβει εγκαίρως μέτρα όπως άλλωστε είχε προειδοποιήσει από το 1999 ο Συνήγορος του Πολίτη, επισημαίνει η Ανεξάρτητη Αρχή. Στην απόφαση «Παπαβασιλάκης κατά Ελλάδος» της 15.9.2016, η Ελλάδα καταδικάζεται για την σοβαρές ελλείψεις στη διαδικασία και άνιση μεταχείριση αντιρρησιών συνείδησης προκειμένου να υπαχθούν σε καθεστώς εναλλακτικής αντί στρατιωτικής υπηρεσίας. Το δικαστήριο παραπέμπει μάλιστα σε έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη και παραθέτει εκτενές απόσπασμά της.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 15/09/2016
  - Προτεραιότητά μας η ανάδειξη λύσεων και παρεμβάσεων χρήσιμων για τον πολίτη και τη διοίκηση
  «Βασική κατευθυντήρια αρχή μας είναι η λογική του θετικού αθροίσματος, η ανάδειξη δηλαδή λύσεων από τις οποίες βγαίνουν κερδισμένοι τόσο οι πολίτες όσο και η Διοίκηση», τόνισε στην ομιλία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο νέος Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης. Κατά την παρουσίαση και συζήτηση της ετήσιας έκθεσης της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2015, ο Συνήγορος χαρακτήρισε χρονιά ορόσημο το 2015 για το επίπεδο προστασίας των δικαιωμάτων και την εμπέδωση του κράτους δικαίου, και πρόσθεσε ότι μεταξύ των βασικών στόχων της Ανεξάρτητης Αρχής είναι η ολοένα και στενότερη σχέση με τον δοκιμαζόμενο πολίτη. Στη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής συμμετείχαν επίσης οι Βοηθοί Συνήγοροι Βασίλης Καρύδης, Γιώργος Μόσχος, Ιωάννης Σαγιάς και Χρήστος Ιωάννου.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
 • 08/09/2016
  - Εγρήγορση για τα δικαιώματα των παιδιών που μετακινούνται, με έμφαση στην εκπαίδευση, ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη
  Την ανάγκη εγρήγορσης και συνεργασίας προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των παιδιών που βρίσκονται στη χώρα, επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο της αποστολής του ως Συνήγορος του Παιδιού, μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε όλη την επικράτεια και επαφές με αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς. Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Συνήγορος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.
  Από τον ιστοχώρο: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 66.

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή