Αυθαίρετες επεμβάσεις

Όλα | 2019 | 2015 | 2013

2019

 • 08/11/2019 - Πόρισμα
  - Πόρισμα για την πολιτιστική και περιβαλλοντική υποβάθμιση των Μετεώρων
  Ο Συνήγορος του Πολίτη εξέτασε αναφορές πολιτών που καταλάμβαναν ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών θεμάτων για την περιοχή των Μετεώρων και απευθύνθηκε στη διοίκηση, ζητώντας την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών. Τα θέματα που θίγονταν ήταν αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες σε Ιερές Μονές, εκχέρσωση εκτάσεων, εργασίες επί του οδικού δικτύου, διαρροή λυμάτων και απόρριψη αποβλήτων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας αναδείχθηκαν ζητήματα ανεπαρκούς προστασίας του εν λόγω χώρου.

2015

 • 05/10/2015 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Χαρακτηρισμός έργων λαϊκής αρχιτεκτονικής και παραδοσιακής τέχνης ως μνημείων
  Πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στον Συνήγορο του Πολίτη για καταστροφή στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς κατά τη διενέργεια οικοδομικών–τεχνικών εργασιών στην περιοχή τους. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ο Συνήγορος διαπίστωσε ότι εκκρεμούσε από το 2008 η ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης σχετικής κανονιστικής πράξης, όπως ορίζει ο νόμος. Μετά από παρέμβαση της Αρχής, και την σύμφωνη γνωμοδότηση του ΚΣΝΜ εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία τα συγκεκριμένα έργα λαϊκής αρχιτεκτονικής και παραδοσιακής τέχνης, που ανέφεραν οι πολίτες, χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία.

2013

 • 01/10/2013 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Κεραίες διαδικτύου στο βυζαντινό κάστρο Τρικάλων
  Μετά από την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για το θέμα της εγκατάστασης κεραιών διαδικτύου στο βυζαντινό κάστρο Τρικάλων και στο εντός αυτού ωρολογοστάσιο, ακολουθήθηκε η εκ των υστέρων τήρηση της διαδικασίας αδειοδότησης. Εκδόθηκε δηλαδή, μετά από τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σχετική υπουργική απόφαση υπέρ της έγκρισης διατήρησης του εν λόγω εξοπλισμού.

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή