Κτηνοτροφικές/ πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Όλα | 2020 | 2019 | 2018 | 2007 | 2002

2020

 • 24/06/2020 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Μετεγκατάσταση ποιμνιοστασίου στο Δήμο Δομοκού
  Πολίτης προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη για την μετατροπή αποθήκης σε ποιμνιοστάσιο 150 αιγοπροβάτων στο Δήμο Δομοκού σε απόσταση 5-10 μέτρων από κατοικίες. Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου, η μονάδα απομακρύνθηκε και ζητήθηκε από τους ρυπαίνοντες ο καθαρισμός και η αποκατάσταση του χώρου.

2019

 • 14/06/2019 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Απόρριψη άδειας για ορνιθώνα στον Δήμο Στυλίδας, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου
  Σε συνέχεια αναφοράς κατοίκου της Τοπικής Κοινότητας Καραβόμυλου του Δήμου Στυλίδας για την πρόκληση δυσοσμίας και ρύπανσης από τη διατήρηση οικόσιτων ζώων σε κοντινή απόσταση από την οικία του, ο Συνήγορος του Πολίτη παρακολούθησε τη διαδικασία ελέγχου και αδειοδότησης από την αρμόδια υπηρεσία και ζήτησε να εξετασθεί η απόσταση της μονάδας από συγκεκριμένες δραστηριότητες. Τελικά απορρίφθηκε το αίτημα για την χορήγηση άδειας εγκατάστασης, επειδή διαπιστώθηκε ότι η απόσταση της μονάδας από τον πλησιέστερο κατασκηνωτικό χώρο ήταν μικρότερη από τα τετρακόσια (400) μέτρα.

2018

 • 19/06/2018 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Νέα απόφαση για τον επιτρεπόμενο αριθμό οικόσιτων ζώων στη Μαγνησία μετά από ενέργειες του Συνηγόρου
  Κάτοικος της τοπικής κοινότητας Σταγιατών, της Πορταριάς διαμαρτυρήθηκε για την μη δυνατότητα διατήρησης οικόσιτων ζώων στην οικία της, επειδή ο πρώην Δήμος Πορταριάς ανήκε στους τουριστικούς χώρους, όπου απαγορευόταν η διατήρηση οικόσιτων ζώων και πτηνών. Ο Συνήγορος ζήτησε από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων την ανάληψη πρωτοβουλίας προκειμένου να εκδοθεί νέα απόφαση περί διατήρησης οικόσιτων ζώων και πτηνών στη Μαγνησία & τις Σποράδες, η οποία να λαμβάνει υπόψη τη διοικητική δομή των Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας, βάσει του Προγράμματος ‘Καλλικράτης’. Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, εκδόθηκε νέα απόφαση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το ζήτημα.

2007

2002

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή