Ενέργεια

Όλα | 2013 | 2012 | 2006 | 2000

2013

 • 13/03/2013 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Διευκρινίσεις για τη μείωση των εγγυημένων τιμών ενέργειας που παράγεται από Φωτοβολταϊκούς σταθμούς, μετά από παρέμβαση του ΣτΠ
  Επενδυτής Φ/Β σταθμού επί κτιρίου, διαμαρτυρήθηκε στο Συνήγορο του Πολίτη για την ένταξή του στο νέο δυσμενέστερο καθεστώς τιμολόγησης της παραγόμενης ενέργειας από Φ/Β σταθμούς, που θεσπίστηκε με πρόσφατη Απόφαση του ΥΠΕΚΑ. Κατόπιν παρέμβασης του Συνηγόρου, το Υπουργείο διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να εισηγηθεί τροποποιητικές ρυθμίσεις για εξαίρεση επενδύσεων από το νέο καθεστώς τιμολόγησης, παρέχοντας, ωστόσο, διαφωτιστική ενημέρωση ως προς τους λόγους που οδήγησαν στην λήψη της εν λόγω απόφασης.

2012

 • 10/07/2012 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Αδειοδότηση Φ/Β σταθμών στην Υλίκη
  Πολίτης ζήτησε από το Συνήγορο του Πολίτη να διερευνηθεί η νομιμότητα της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης δύο φωτοβολταϊκών σταθμών, υψηλής ισχύος, εντός της ζώνης προστασίας της λίμνης Υλίκης, από όπου υδρεύεται η Αθήνα.

2006

 • 01/03/2006 - Πόρισμα
  - Ρύπανση από τη μη σύννομη λειτουργία του σταθμού της ΔΕΗ στη Σύρο
  Ο Συνήγορος του Πολίτη διαμεσολαβεί από το 2001 για τα σοβαρά προβλήματα ρύπανσης που προκαλεί η λειτουργία του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής [Α.Σ.Π.] της Δ.Ε.Η. στη Σύρο. Ο Συνήγορος του Πολίτη εντόπισε ζητήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και παράνομης διάθεσης των υγρών και στερεών αποβλήτων του Α.Σ.Π. και επεσήμανε μείζονα φαινόμενα κακοδιοίκησης, καθώς ο σταθμός λειτούργησε επί δύο έτη (από το 2003 έως το 2005) χωρίς εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, ενώ επί σειρά πολλών ετών δεν διέθετε άδεια για τη διάθεση των λυμάτων του.

2000

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή