Τέλη Διαφήμισης

Όλα | 2015

2015

 • 11/06/2015
  - Διαγραφή προστίμου για παράνομη τοποθέτηση αφισών
  Πολίτης διαμαρτυρήθηκε στο Συνήγορο επειδή ο Δήμος Αλίμου της επέβαλε πρόστιμο για παράνομη τοποθέτηση διαφημιστικών αφισών, με βάση λανθασμένα και ανακριβή στοιχεία. Κατόπιν επανειλημμένων παρεμβάσεων του Συνηγόρου, η υπόθεση επανεξετάστηκε και διαπιστώθηκαν σοβαρές πλημμέλειες στη διαδικασία επιβολής του προστίμου. Τελικά, το δημοτικό συμβούλιο, αποδεχόμενο θετική εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας και αφού έλαβε υπόψη τις επισημάνσεις του Συνηγόρου, αποφάσισε τη διαγραφή του προστίμου.
 • 10/02/2015
  - Απαλλαγή από δημοτικό τέλος των διαφημίσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς
  Διαφημιστική εταιρεία διαμαρτυρήθηκε στο Συνήγορο γιατί κλήθηκε να καταβάλει δημοτικό τέλος για διαφημίσεις προϊόντων που τοποθέτησε για λογαριασμό πελατών της σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο Συνήγορος διαπίστωσε ότι το πρόβλημα έγκειται στην ερμηνεία και την εφαρμογή της σχετικής διάταξης και υποστήριξε ότι ο σκοπός του νόμου είναι η απαλλαγή των διαφημίσεων εμπορικών προϊόντων από το τέλος αυτό, ώστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς να είναι ελκυστικά στη διαφημιστική δραστηριότητα. Μετά την παρέμβαση της Αρχής, ο Δήμος Αθηναίων δεν προχώρησε στη βεβαίωση του τέλους.
 • 15/01/2015
  - Παράνομη επιβολή προστίμου για προβολή υπαίθριας διαφήμισης
  Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διέγραψε πρόστιμο που είχε παράνομα επιβάλει σε θεατρική εταιρεία για προβολή υπαίθριας διαφήμισης.

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή