Κυκλοφορία επιβατικών οχημάτων

Όλα | 2021 | 2019 | 2015 | 2011 | 2006

Αποτελέσματα 1 έως 5 από 7.

2021

 • 12/05/2021 - Δελτίο Τύπου
  - Αυτοδίκαιη άρση παρακράτησης κυριότητας οχημάτων
  Ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει την ικανοποίησή του για την, κατόπιν σχετικής παρέμβασής του, θέσπιση της δυνατότητας μεταβίβασης οχημάτων ιδιωτικής χρήσης στις περιπτώσεις παρακράτησης κυριότητας από τον πωλητή.
 • 20/04/2021 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Έκδοση στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου
  Πολίτης, πατέρας τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 95%, προσέφυγε στο Συνήγορο λόγω αδυναμίας να ταξινομήσει το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο (μάρκας ΟPEL Combo/ DVAN) στην αγορά του οποίου προέβη από τη Γερμανία για την κάλυψη των ειδικών αναγκών της οικογένειάς του.

2019

2015

 • 01/10/2015 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Επιβάρυνση πολιτών με τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα που πλέον δεν κατέχουν
  Ο Συνήγορος του Πολίτη με πόρισμά του διατύπωσε σειρά προτάσεων για την επίλυση του ζητήματος της επιβάρυνσης πολιτών με τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα που πλέον δεν κατέχουν. Το υπουργείο Οικονομικών, υλοποιώντας σχετική πρόταση της Αρχής, εξέδωσε εγκυκλίους με τις οποίες προβλέπεται η διαδικασία για την εφεξής διακοπή της επιβάρυνσης των πολιτών με τα τέλη αυτά. Αντίθετα, δεν έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων η πρόταση της Αρχής για τη δημιουργία επιτροπής με αντικείμενο την έγκριση διαγραφής οχημάτων που καταστράφηκαν στο παρελθόν και δεν διαθέτουν πιστοποιητικό καταστροφής από κέντρο ανακύκλωσης.
 • 04/02/2015 - Πόρισμα
  - Οχήματα που δεν τελούν πλέον υπό την κατοχή των ιδιοκτητών τους
  Ο Συνήγορος του Πολίτη σε πόρισμά του προς τα συναρμόδια Υπουργεία Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, διατύπωσε σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που διαπιστώνονται από παραλείψεις πολιτών, αλλά και δημοσίων υπηρεσιών, στις διαδικασίες διαγραφής και μεταβίβασης των οχημάτων. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αποδέχθηκε και υλοποίησε τις προτάσεις του Συνηγόρου, ενώ αναμένονται οι ενέργειες των λοιπών συναρμοδίων υπουργείων.

Αποτελέσματα 1 έως 5 από 7.

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή