Παρέμβαση του Συνηγόρου και οριστική ρύθμιση του νομικού καθεστώτος των ακραίων οικοδομικών τετραγώνων στη «Μπίλιτζα Πάρνηθος»

Αίτημα σχετικά με την οριστική ρύθμιση του νομικού καθεστώτος των ακραίων οικοδομικών τετραγώνων του άρθρου 29 παρ. 1 του ΓΟΚ στη θέση "Μπίλιτζα Πάρνηθος" στους Θρακομακεδόνες Αττικής

Περιγραφή

Πολίτης προσέφυγε στο Συνήγορο του Πολίτη με αίτημα την ρύθμιση του νομικού καθεστώτος των ακραίων οικοδομικών τετραγώνων του άρθρου 29 παρ.1 του ΓΟΚ (Ν.1577/1985) στη θέση «Μπίλιτζα Πάρνηθος» στους Θρακομακεδόνες Αττικής. Ο αναφερόμενος είχε προσφύγει ατομικά, αλλά και συλλογικά μαζί με άλλους τριακόσιους ιδιοκτήτες ακινήτων, προς τις αρμόδιες αρχές για το ζήτημα των ακραίων οικοδομικών τετραγώνων του άρθρου 29 παρ.1 του ΓΟΚ, καθώς και των ανοιχτών οικοδομικών τετραγώνων (ΑΟΤ), άρθρο 29 παρ.2 του ΓΟΚ στην περιφέρεια του Δήμου Θρακομακεδόνων, χωρίς, ωστόσο, η διοίκηση να έχει  ανταποκριθεί στο αίτημά του και χωρίς οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες να διαθέτουν την περαιτέρω δυνατότητα οικονομικής αξιοποίησης των ιδιοκτησιών τους.
Ο Συνήγορος του Πολίτη απευθύνθηκε σε όλες τις αρμόδιες Αρχές επισημαίνοντας ότι στην περιοχή των Θρακομακεδόνων έχουν εκδοθεί αντιφατικές δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες δεν συμβάλλουν στην επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν ως προς τη δυνατότητα έκδοσης οικοδομικών αδειών για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εν λόγω περιοχή, και ζητώντας να επιληφθούν του θέματος και να μεριμνήσουν ως προς την οριστική νομική ρύθμιση του καθεστώτος των ακραίων οικοδομικών τετραγώνων της παρ.1 του άρθρου 29 του ΓΟΚ στη θέση «Μπίλιτζα Πάρνηθος» στους Θρακομακεδόνες Αττικής.       
Σε συνέχεια της διαμεσολάβησης του Συνηγόρου του Πολίτη  υπήρξε συγκεκριμένη νομική ρύθμιση για το καθεστώς των ανοιχτών και ακραίων οικοδομικών τετραγώνων στο Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (Ν. 4067/2012) και ειδικότερα στο άρθρο 2 παρ. 48 έως και 53 σε συνδυασμό με το άρθρο 8 του πιο πάνω νόμου.
 

Συνοδευτικά Αρχεία

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή