Μελέτη αποκατάστασης δασικής έκτασης στο Πλανητέρο

Σύνοψη Διαμεσολάβησης: Μελέτη αποκατάστασης δασικής έκτασης στο Πλανητέρο & ανάκληση οικοδομικών αδειών

Περιγραφή

Ο Συνήγορος του Πολίτη κλήθηκε να διαμεσολαβήσει για τη μη υποβολή Μελέτης Αποκατάστασης από τους υπόχρεους σε ιδιωτική δασική έκταση στην ΤΚ Πλανητέρου. Επίσης, με παράλληλη αναφορά κλήθηκε να διαμεσολαβήσει για τον έλεγχο έγκρισης δόμησης και οικοδομικής άδειας που αφορούσαν την  επισκευή και αποκατάσταση παραδοσιακών κτισμάτων στην ευρύτερη έκταση.

Η Ανεξάρτητη Αρχή εξέφρασε και στις δύο υποθέσεις εγγράφως τις απόψεις της επί των θεμάτων τονίζοντας την αναγκαιότητα υποβολής μελέτης αποκατάστασης, αλλά και της οριοθέτησης του ποταμού, προκειμένου να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και να διασφαλισθεί η προστασία του φυσικού τοπίου.

Μετά τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου υποβλήθηκε Μελέτη Αποκατάστασης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το Δασαρχείο Καλαβρύτων εισηγήθηκε αρνητικά και απέστειλε τις απόψεις του προς τη Δ/νση Δασών Αχαΐας. Η Δ/νση Δασών εισηγήθηκε θετικά και με τις θέσεις αυτές συμφώνησε και η Δ/νση Συντονισμού Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου. 

 

Συνοδευτικά Αρχεία

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή