Βοηθός Συνήγορος

Δάφνη Φιλιππάκη

Η Δάφνη Φιλιππάκη είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής, Νομικών-Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και  κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος του διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Περιβάλλον και Ανάπτυξη», του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι δικηγόρος παρ’ εφέταις (σε αναστολή).

Από το 1998 έως και το 2003, εργάστηκε ως δικηγόρος και νομική σύμβουλος σε εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από τον Ιούλιο του 2003 εντάχθηκε στο δυναμικό του Συνηγόρου του Πολίτη, με αντικείμενο ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος (φυσικού, οικιστικού, πολιτιστικού), πολεοδομίας, χωροταξίας, δημοσίων έργων και πολιτισμού. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι το  διορισμό της ως Βοηθός Συνηγόρου, διατέλεσε σύμβουλος του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιου για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, με απόσπαση από τον Συνήγορο του Πολίτη.

Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια. Συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας σε προγράμματα διδυμοποίησης της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής. Διατέλεσε Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου Περιβάλλοντος (Οκτώβριος 2010 – Φεβρουάριος 2015). Είναι μέλος του μητρώου του κύριου διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και συμμετέχει στα επιμορφωτικά του προγράμματα.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

 

 

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή