Αμφισβήτηση ως προς την υπαγωγή

Όλα | 2016 | 2014 | 2009

2016

 • 20/10/2016 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Αναδρομική σύνταξη αναπηρίας από επαγγελματική νόσο σε πάσχοντα από πυριτίαση
  Πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή σύνταξης αναπηρίας από επαγγελματικό νόσημα (πυριτίαση), εξαιτίας της δυσκολίας να διαπιστωθεί η αιτιολογική σχέση της νόσου, με την φύση της εργασίας, διότι η εταιρία είχε ήδη πτωχεύσει και είχε κλείσει. Ο Συνήγορος συμβούλευσε τον πολίτη και διαμεσολάβησε, ώστε να γίνει εφικτή η διαπίστωση της αιτιολογικής σχέσης της εργασίας με τη νόσο. Κατόπιν διαμεσολάβησε , ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις που είχαν εκδώσει για σύνταξη από κοινό νόσημα και να απονείμουν αναδρομικά για 7 έτη, σύνταξη αναπηρίας από επαγγελματικό νόσημα.
 • 17/08/2016 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Αναγνώριση του χρόνου απασχόλησης στην αλλοδαπή των επαναπατριζόμενων από την Ρουμανία πολιτικών προσφύγων
  Ο Συνήγορος του Πολίτη υποστηρίζει ότι δεν υφίσταται προθεσμία για την υποβολή αίτησης αναγνώρισης του χρόνου απασχόλησής τους στην αλλοδαπή, για του επαναπατρισθέντες, από την Ρουμανία, πολιτικούς πρόσφυγες.
 • 28/07/2016 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Αρνητική απάντηση σε ερώτημα σχετικά με εγγραφή συζύγου ως προστατευόμενου μέλους οικογένειας στον κλάδο υγείας ΤΣΜΕΔΕ
  Ο Συνήγορος του Πολίτη παρενέβη προς τον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, ώστε να εγγράφονται ως μέλη οικογένειας ασφαλισμένοι μηχανικοί που έχουν διακόψει την άσκηση του επαγγέλματός τους και διαγράφηκαν από το ΤΕΕ, έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια ασφάλισης στον κλάδο σύνταξης του ΕΤΑΑ – Τομείας Μηχανικών και ΕΔΕ, δεν ασφαλίζονται για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε άλλον ασφαλιστικό φορέα και είναι σύζυγοι ασφαλισμένων μηχανικών.

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή