Συνεργασία με τον Αλβανό Συνήγορο του Πολίτη για θέματα μετανάστευσης

Συνεργασία με τον Αλβανό Συνήγορο του Πολίτη για θέματα μετανάστευσης

 

ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Ο Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης και αντιπροσωπεία της αλβανικής κυβέρνησης και του αλβανού Συνηγόρου του Πολίτη, πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στις 26.05.2005 στα Γραφεία της Αρχής στην Αθήνα. Η αντιπροσωπεία αποτελείτo από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας κ. Roland DEIMO , τον Συνήγορο του Πολίτη της Αλβανίας κ. Emir DOBJANI και εκπροσώπους, σε επίπεδο Διευθυντών, των Υπουργείων Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού, Νεολαίας & Αθλητισμού και Ευρωπαϊκής Ένταξης.

Η τριήμερη επίσκεψη από 25 έως 27 Μαίου της αλβανικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα έγινε στo πλαίσιo του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Μετανάστευση. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας και ανταλλαγή απόψεων με τα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς της Ελλάδας, σε θεσμικό πλαίσιο, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για τη βελτίωση του χειρισμού των μεταναστευτικών θεμάτων, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την κατάσταση των αλβανών μεταναστών, των δομών στήριξης των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών τους στη χώρα μας.

Κατά τη συνάντηση εργασίας στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) κ. Δανιήλ Εσδράς και ο επικεφαλής του Κύκλου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ. Ανδρέας Τάκης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα συνεργασίας των δύο χωρών, ιδιαίτερα σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

 

 

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή