Σύσταση EQUINET για Αυτοδιοικητικές Εκλογές - Ευρωεκλογές

Σύσταση EQUINET για Αυτοδιοικητικές Εκλογές - Ευρωεκλογές

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Συνήγορος του Πολίτη, ως φορέας προώθησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης, διαδίδει τη σύσταση του Equinet (επισυνάπτεται) για την καταπολέμηση των διακρίσεων και της ρητορικής μίσους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Το Equinet είναι το ευρωπαϊκό δίκτυο των εθνικών φορέων προώθησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης και της καταπολέμησης των διακρίσεων. Η σύσταση αυτή απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, τα πολιτικά κόμματα, τους υποψηφίους, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εστιάζει στη γενική αρχή της ισότητας, της απαγόρευσης των διακρίσεων και της καταπολέμησης της ρητορικής μίσους και του μισαλλόδοξου λόγου.

Στόχος της διάδοσης της σύστασης είναι η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, καθώς συχνά διαπιστώνονται εκδηλώσεις τέτοιων φαινομένων σε προεκλογικές περιόδους.

Συμπληρωματικά Αρχεία

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή