Εκδήλωση-παρουσίαση της πρώτης ειδικής έκθεσης για την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στην απασχόληση

Ημερίδα του συνηγόρου του πολίτη με θέμα: "'Ιση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στην απασχόληση. Μια προυπόθεση για την έξοδο απο την κρίση;"

Νέους, συντονισμένους και στοχευμένους τρόπους δράσης προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη για να εξαλειφθεί η άνιση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στην απασχόληση. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε στις 10 Νοεμβρίου 2009 στην Αθήνα μαζί με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο Συνήγορος του Πολίτη, Γιώργος Καμίνης, έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη ειδική έκθεση της ανεξάρτητης αρχής, με θέμα την αξιολόγηση της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην απασχόληση και τις εργασιακές σχέσεις. Στην έκθεση παρουσιάζονται οι εξελίξεις στον τομέα της ισότητας των φύλων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, το έργο του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και η ανταπόκριση της δημόσιας διοίκησης και του ιδιωτικού τομέα στις παρεμβάσεις του για άρση των διακρίσεων λόγω φύλου. Η έκθεση καταλήγει σε μια σειρά από διαπιστώσεις και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα με κύριους άξονες την εναρμόνιση με το κοινοτικό δίκαιο, την ενημέρωση, την πρόληψη και την αποκατάσταση.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ιερόθεος Παπαδόπουλος, ενώ η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Λένια Σαμουήλ, μίλησε για τις κυριότερες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή ένωση και την Ελλάδα. Την έκθεση παρουσίασε η Βοηθός Συνήγορος αρμόδια για θέματα ισότητας των φύλων, Σταματίνα Γιαννακούρου. Τα συμπεράσματα και τις προτάσεις της έκθεσης σχολίασαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, των κοινωνικών εταίρων και της κοινωνίας των Πολιτών.

Συμπληρωματικά Αρχεία

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή