Έκθεση Συνηγόρου του Πολίτη προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ

Έκθεση Συνηγόρου του Πολίτη προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ. Διαπιστώσεις και προτάσεις της ανεξάρτητης αρχής για την εφαρμογή των δικαιωμάτων του παιδιού στην Ελλάδα (Ιούλιος 2003-Δεκεμβριος 2011)

Περιγραφή

Ο Συνήγορος του Πολίτη απέστειλε στην Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, έκθεση σχετικά με την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα από το 2003 ως το 2011, στην οποία περιλαμβάνονται οι κυριότερες διαπιστώσεις και προτάσεις του.

Στην έκθεσή του ο Συνήγορος του Πολίτη, συνόψισε τις διαπιστώσεις και προτάσεις του σε θέματα προάσπισης και προαγωγής των δικαιωμάτων των ανηλίκων με βάση τη δράση του ως Συνήγορος του Παιδιού. Από το 2003, ο Συνήγορος έχει διερευνήσει, στον τομέα αυτόν, 3.248 αναφορές, έχει πραγματοποιήσει 382 συναντήσεις με ομάδες μαθητών, 112 επισκέψεις σε ιδρύματα, χώρους φιλοξενίας, περίθαλψης και κράτησης ανηλίκων και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συσκέψεων, επιτροπών, σεμιναρίων και συνεδρίων. Η έκθεση απεστάλη εν όψει της εξέτασης της 2ης και 3ης Εθνικής Έκθεσης για την εφαρμογή της Σύμβασης, που πρόκειται να λάβει χώρα στη Γενεύη στις 6 Ιουνίου 2012, στην οποία πρόκειται να παραστεί και ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος.

Συνοδευτικά Αρχεία

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή