Επιστολή της Συνηγόρου του Πολίτη στον Υπουργό Παιδείας, με αφορμή το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Δελτίο Τύπου: Επιστολή της Συνηγόρου του Πολίτη στον Υπουργό Παιδείας, με αφορμή το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Περιγραφή

 

Ο Συνήγορος του Πολίτη, με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο περί της αναδιάρθρωσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έθεσε υπόψη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ορισμένες βασικές διαπιστώσεις και προτάσεις του, από την 10ετή εμπειρία της λειτουργίας του ως Συνήγορος του Παιδιού, τις επισκέψεις σε εκατοντάδες σχολεία και τις συζητήσεις του με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

 Στην επιστολή του αυτή ο Συνήγορος επεσήμανε τη σημασία της αποσύνδεσης του λυκείου από την εξεταστική διαδικασία για την εισαγωγή στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση, καθώς και την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης παιδαγωγικής διαδικασίας που θα συνδέει το σχολείο με την κοινωνία και θα κινητοποιεί τα ποικίλα ενδιαφέροντα των μαθητών. Ως προς τα επαγγελματικά λύκεια, τόνισε την ανάγκη της συστηματικής μελέτης του ρόλου τους, ειδικά μετά την κατάργηση πολλών δημοφιλών ειδικοτήτων. Υπενθύμισε επίσης ότι τα διαρκώς διογκούμενα κοινωνικά προβλήματα επιβαρύνουν τη σχολική ζωή και συχνά εκδηλώνονται μέσα από την αντίδραση των μαθητών στους κανόνες του σχολείου. Οι προτάσεις του Συνηγόρου αφορούν δράσεις που συμβάλλουν στην καλλιέργεια θετικού κλίματος και δημοκρατικών αξιών στο σχολείο.

Συνοδευτικά Αρχεία

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή