Έφηβοι σύμβουλοι του Συνηγόρου συζητούν με ενήλικες σε θέσεις ευθύνης

Έφηβοι σύμβουλοι του Συνηγόρου συζητούν με ενήλικες σε θέσεις ευθύνης

Περιγραφή

Ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο της αποστολής του ως Συνήγορος του Παιδιού, διοργάνωσε στις 27 Ιουνίου «Συνάντηση Διαγενεακής Επικοινωνίας» μεταξύ 12 εφήβων συμβούλων του και ενηλίκων που από τη θέση τους έχουν συμβολή στη λήψη των αποφάσεων. Η συζήτηση αφορούσε το δικαίωμα συμμετοχής των παιδιών, ιδίως ως απάντηση στη βία, τη σιωπή και την ανασφάλεια που βιώνουν την εποχή αυτή οι νέοι.
 
Στη συνάντηση πήραν μέρος η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας κα Ε. Μπέκου, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κος Π. Κανελλόπουλος, ο Διευθυντής Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού κος Γ. Νικολαϊδης και η Εισαγγελέας ανηλίκων Αθήνας κα Ε. Σταθουλοπούλου.
 

Η συνάντηση ήταν το επιστέγασμα μιας δίμηνης διαδικασίας κατά την οποία 48 έφηβοι 13-18 ετών από διάφορες περιοχές της χώρας συμμετείχαν σε δύο Ημέρες Διαλόγου που διοργάνωσε ο Συνήγορος στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα και αντάλλαξαν απόψεις μέσω κλειστού ηλεκτρονικού φόρουμ σχετικά με τα ζητήματα αυτά. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονταν και έφηβοι με μειονοτική / αλλοδαπή καταγωγή, έφηβοι με αναπηρίες και έφηβοι που διαμένουν σε ιδρύματα.

Συνοδευτικά Αρχεία

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή