Τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων αφρικανών γυναικών συζήτησε ο Συνήγορος του Πολίτη με θεσμικούς φορείς

Τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων αφρικανών γυναικών συζήτησε ο Συνήγορος του Πολίτη με θεσμικούς φορείς

 

Η παράνομη διακίνηση και σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων αφρικανών γυναικών ήταν το θέμα της συνάντησης που διοργάνωσε στις 13 Οκτωβρίου 2011 ο Συνήγορος του Πολίτη με εκπροσώπους συναρμόδιων φορέων.

Η συνάντηση διοργανώθηκε ύστερα από την υποβολή σχετικής αναφοράς προς τoν Συνήγορο του Πολίτη καθώς η ανεξάρτητη αρχή είναι αρμόδια και για την προάσπιση και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού. Προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του ΕΚΚΑ, του Δήμου Αθηναίων, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και άλλων φορέων και μη κυβερνητικών οργανώσεων που ασχολούνται με το ζήτημα. Κοινή διαπίστωση είναι ότι το φαινόμενο έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια, αν και στην πράξη είναι ιδιαίτερα δύσκολη η διαχείρισή του, καθώς οι περισσότερες ανήλικες εμφανίζονται ως ενήλικες, η επικοινωνία μαζί τους είναι δυσχερής, ενώ τα κυκλώματα εκμετάλλευσής τους είναι ιδιαίτερα ισχυρά.

Στην συνάντηση αποφασίστηκε στενότερη συνεργασία μεταξύ των φορέων, ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουν τα θεσμικά κενά και να αναπτύξουν πιλοτικές παρεμβάσεις για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ανήλικων θυμάτων.

 

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή