Ημέρα Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ημέρα Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

02/04/2011

Ημερομηνία εκκίνησης: 01/04/2011

Ημερομηνία λήξης: 01/04/2011

Η ειδική επιστήμονας κα Μαρία Μπλιάτη συμμετείχε, εκ μέρους του Συνηγόρου του Παιδιού, στην Ημέρα Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που έλαβε χώρα στην Πρέβεζα την 1η Απριλίου 2011.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Human Rights Sunrise που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των νέων και του ευρύτερου κοινού σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και τη ΜΚΟ ANCE (Δίκτυο για την Υποστήριξη των Λιγότερο Ευνοημένων) και συμμετείχαν αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών και μαθητών από τις χώρες που υλοποιείται το πρόγραμμα (Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Ελλάδα).

Η κα Μπλιάτη πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα "Ο Συνήγορος του Πολίτη και τα δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση" και εργαστήριο με μαθητές για τους τρόπους αντιμετώπισης της παραβίασης των δικαιωμάτων των παιδιών. Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης μουσικοχορευτική πολυγλωσσική παράσταση αυτοσχεδιασμού με συμμετοχή δύο παιδιών από κάθε χώρα, επιτραπέζιο παιχνίδι εμπνευσμένο από τα ανθρώπινα δικαιώματα, βιωματικά εργαστήρια εικαστικής έκφρασης, προβολή ταινιών, θεατρικό δρώμενο από ομάδα μαθητών, έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής, συναυλία. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Διαβάστε σχετικό άρθρο εδώ.

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή