Συζητήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Κιλκίς

Συζητήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Κιλκίς

05/03/2011

Ημερομηνία εκκίνησης: 04/03/2011

Ημερομηνία λήξης: 04/03/2011

Την 4.3.2011 ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Γ. Μόσχος επισκέφτηκε την πόλη του Κιλκίς, ύστερα από πρόσκληση της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης, του Γραφείου Αγωγής Υγείας και της ΕΛΜΕ.

Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου διοργανώθηκε συζήτηση του Συνηγόρου του Παιδιού με 50 περίπου μαθητές από διάφορα γυμνάσια και λύκεια της πόλης, με θέμα "Διαχείριση συγκρούσεων και κρίσεων στο σχολείο, υπό το πρίσμα του σεβασμού των δικαιωμάτων του παιδιού". Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Μόσχος συζήτησε με εκπαιδευτικούς και γονείς στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δ/νσης Β/Βθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην καθημερινή τους πραγματικότητα.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συζήτηση με μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ σχετικά με τη διαχείριση περιστατικών βίας στο σχολείο, λαμβάνοντας υπόψη και τις ευθύνες της οικογένειας, και συνάντηση του κ. Μόσχου με μαθητές τμήματος του 1ου Γυμνασίου, που υλοποιεί πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα "σχολικός εκφοβισμός", στην οποία συζητήθηκαν οι εμπειρίες και οι απόψεις των μαθητών και διατυπώθηκαν προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση σχετικών συμπεριφορών.

Σχετικό άρθρο στον τοπικό τύπο εδώ.

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή