Ο Συνήγορος του Παιδιού στη Λαμία

Ο Συνήγορος του Παιδιού στη Λαμία

18/02/2011

Ημερομηνία εκκίνησης: 17/02/2011

Ημερομηνία λήξης: 17/02/2011

Στις 17.2.2010 ο κ. Γιώργος Μόσχος μετέβη στη Λαμία, όπου συναντήθηκε με ομάδα μαθητών και στη συνέχεια ήταν ομιλητής σε ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα "Η βία μεταξύ συνομηλίκων".

Στην ημερίδα, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Φθιώτιδας και τα αντίστοιχα Γραφεία Αγωγής Υγείας, συμμετείχαν περισσότεροι από 220 εκπαιδευτικοί.

Ο κ. Μόσχος τόνισε ότι σε μια κοινωνία που τα παιδιά δέχονται διαρκώς περισσότερα ερεθίσματα βίας, είναι αναπόφευκτο να εμπλέκονται σε όλο και περισσότερα περιστατικά επιθετικότητας και βίας μεταξύ τους. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να οχυρωθούν τα σχολεία από την εκδήλωση παρόμοιων φαινομένων. Μεταξύ άλλων, προτείνονται η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την πρόληψη, την αναγνώριση και τη διαχείριση της εκδήλωσης βίας μεταξύ μαθητών, η κατάλληλη εκπαίδευση των ίδιων των μαθητών στα δικαιώματα και τις ευθύνες που συνεπάγονται αυτά για τον καθένα,η καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας, συμμετοχής και κατανόησης στα σχολεία, η καθιέρωση διαδικασιών ακρόασης και διαμεσολάβησης μεταξύ μαθητών που βρίσκονται σε ρήξη, η ανάπτυξη δραστηριοτήτων και προγραμμάτων που προάγουν τη βιωματική μάθηση στην ειρηνική συμβίωση και την επίλυση των συγκρούσεων και η συνεργασία του σχολείου με τους γονείς αλλά και με ψυχο-κοινωνικές υπηρεσίες της κοινότητας προκειμένου να παρέχεται υποστήριξη σε όσες οικογένειες την έχουν ανάγκη.

Νωρίτερα, ο κ. Μόσχος επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Λαμίας, όπου συζήτησε με μαθητές που συμμετέχουν σε πρόγραμμα με θέμα τον εκφοβισμό και άκουσε τις δικές τους απόψεις και προτάσεις για τούς τρόπους με τους οποίους το σχολείο μπορεί να παρεμβαίνει προληπτικά ή αφού εκδηλωθούν περιστατικά βίας.

Σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα "Ημέρα" (18.2.2011)

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή