Ο Συνήγορος του Πολίτη σας καλωσορίζει στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό του δελτίο (newsletter) μέσα από το οποίο θα υπάρχει τακτική ενημέρωση για όλες

τις δράσεις του. Το newsletter μας αποτελεί ένα διαδραστικό εργαλείο επικοινωνίας και μέσα από αυτό μπορείτε και εσείς να έλθετε σε επαφή μαζί μας και να

ενημερωθείτε για δράσεις που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Συνήγορος στη Βουλή

Ο Συνήγορος για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα

Ο Συνήγορος για τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες

Στον ιστοχώρο Ο Συνήγορος του Πολίτη για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της δράσης «Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των μέτρων καταπολέμησης των διακρίσεων κατά ομάδων ευάλωτων στον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό», πραγματοποιήθηκαν οι εξής αναρτήσεις:

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυτοψία σε σπηλαιοβάραθρο

Στελέχη της Αρχής πραγματοποίησαν αυτοψία (26.9.2016) σε σπηλαιοβάραθρο πλησίον του οικισμού Αγ. Άννας Βοιωτίας, το οποίο χρησίμευε, επί δεκαετίες, ως κοινοτικός ΧΑΔΑ. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε, μετά από τρία χρόνια διαμεσολάβησης, η ολοσχερής απομάκρυνση των αποβλήτων από το γεωλογικό σχηματισμό, ενώ επίκειται η παράδοση της εργολαβίας στο Δήμο Λεβαδέων, αφού τοποθετηθεί περίφραξη και δεξαμενή πυρόσβεσης.

 

Ισότητα στην εκπαίδευση: βιντεοταινία από εφήβους συμβούλους Συνηγόρων του Παιδιού

Ο Συνήγορος συμμετείχε και φέτος στη δράση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εφήβων Συμβούλων των Συνηγόρων του Παιδιού. Ομάδες εφήβων από 6 χώρες (Γαλλία, Γεωργία, Κύπρος, Μάλτα, Σκωτία, Ελλάδα) εξέφρασαν τις απόψεις τους για το δικαίωμα όλων των παιδιών στις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και δημιούργησαν ένα βίντεο 30΄ με μηνύματά τους συμμετέχοντας στην κινηματογράφηση και το μοντάζ, καθώς και ένα μικρό ντοκιμαντέρ από τα γυρίσματα, στο οποίο εξηγούν τα κίνητρα της συμμετοχής τους στη δράση.

ENYA 2016 Equality in Education - FULL from ENOC Network on Vimeo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Aπολογισμός δράσεων του Συνηγόρου (Νοέμβριος 2015 - Ιούλιος 2016)

Ολοκληρώνοντας την άσκηση καθηκόντων Αναπληρωτή Συνηγόρου του Πολίτη, ο Βοηθός Συνήγορος Βασίλης Καρύδης προέβη σε δημόσιο απολογισμό των δράσεων της Αρχής κατά την περίοδο της αναπλήρωσης.

 

Ο Συνήγορος στη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Με την απόφαση «Παπαβασιλάκης κατά Ελλάδος» (15.9.2016), το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταδικάζει την ακολουθούμενη διαδικασία εξέτασης αιτήσεων αντιρρησιών συνείδησης προκειμένου να υπαχθούν σε καθεστώς εναλλακτικής υπηρεσίας. Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί αν είχαν ληφθεί εγκαίρως υπόψη οι εισηγήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. 

 

Διεθνή

  • Ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του δικτύου Equinet (Βρυξέλλες, 29-30.9.2016).
  • Ο Βοηθός Συνήγορος Βασίλης Καρύδης συμμετείχε στη διεθνή συνάντηση εργασίας «Προκλήσεις που τίθενται από τις μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη για το θεσμό του Συνηγόρου» που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Συνηγόρων της Μεσογείου και το International Ombudsman Institute, και εισηγήθηκε το θέμα «Ο ρόλος του Συνηγόρου στις χώρες διέλευσης» (Τίρανα, 6-8.9.2016).
  • Ο Βοηθός Συνήγορος Γιώργος Μόσχος συμμετείχε στο 20ο Ετήσιο Συνέδριο με θέμα «Ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά» και τη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δίκτυο Συνηγόρων του Παιδιού (Βίλνιους, 20-22.9.2016). Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι 35 ομόλογων θεσμών σε χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης και υιοθετήθηκε Δημόσια Θέση με συστάσεις προς τις κυβερνήσεις και τα ευρωπαϊκά όργανα για τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Σε περίπτωση που δεν µπορείτε να διαßάσετε αυτό το ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο, ή επιθυμείτε να διαβάσετε παλαιότερα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνηγόρου του Πολίτη.

Συνήγορος του Πολίτη - Copyright 2007
Χαλκοκονδύλη 17, 104 32 Αθήνα
Tηλ. 213 1306 600

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή