Νέα

Όλα | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

Αποτελέσματα 1 έως 10 από 42.

2015

 • 21/12/2015
  - Καταγραφή, ταξινόμηση και αξιολόγηση των συνόλων εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του Συνηγόρου του Πολίτη
  Καταγραφή των συνόλων εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων που βρίσκονται στην κατοχή της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη», σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 10 του ν.4305/2014.
 • 18/12/2015
  - Δείτε το 44o Newsletter του Συνηγόρου του Πολίτη
  Δείτε το 44o Newsletter του Συνηγόρου του Πολίτη
 • 15/12/2015
  - Απολογισμός της επίσκεψης του Συνηγόρου του Πολίτη στην Κρήτη, 2 - 4 Δεκεμβρίου 2015
  Το Ηράκλειο επισκέφθηκε κλιμάκιο της Αρχής, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Συνήγορο του Πολίτη Βασίλη Καρύδη και τους Βοηθούς Συνηγόρους Ιωάννη Σαγιά και Χρήστο Ιωάννου, το διάστημα 2-4 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο δράσεων επικοινωνίας του Συνηγόρου του Πολίτη που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου – EEA GRANTS - πρόγραμμα Αλληλεγγύη και Κοινωνική Ένταξη στην Ελλάδα 2009-2014. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επαφή με την τοπική κοινωνία και η ενημέρωση πολιτών και φορέων για το έργο της Ανεξάρτητης Αρχής. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σειρά αυτοψιών και συναντήσεων με φορείς στην Περιφέρεια Κρήτης.
 • 10/12/2015
  - Ο αγώνας για αξιοπρέπεια μας αφορά όλους επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  Πρόσφυγες, μετανάστες, μειονότητες και ευάλωτες ομάδες πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο της έννομης προστασίας, επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του ανθρώπου. Η επέτειος της υπογραφής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου υπενθυμίζει την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για όλες τις ομάδες του πληθυσμού, ιδιαίτερα για τις πιο ευάλωτες
 • 09/12/2015
  - Κοινή διακήρυξη Ανεξάρτητων Αρχών για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών
  Να σεβαστούν τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών και να διασφαλίσουν πλήρη πρόσβαση στη διαδικασία χορήγησης ασύλου ζήτησαν από τα κράτη που δέχονται μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές οι Συνήγοροι του Πολίτη και οι εθνικές αρχές για τα ανθρώπινα δικαιώματα από 29 ευρωπαϊκά κράτη και πολιτειακές οντότητες. Στη συνάντησή τους στο Βελιγράδι, στις 23-24 Νοεμβρίου, οι επικεφαλής των ανεξάρτητων αρχών, μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη Βασίλης Καρύδης, συζήτησαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες στην Ευρώπη με την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων και κατέληξαν σε κοινή διακήρυξη και συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
 • 09/12/2015
  - Τις επιπτώσεις της κρίσης στα δικαιώματα των πολιτών συζήτησε κλιμάκιο του Συνηγόρου με τον ειδικό εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ
  Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της ιδίως στα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης κλιμακίου του ΣτΠ , αποτελούμενο από τους Βοηθούς Συνηγόρους αρμόδιους για θέματα Κοινωνικής Προστασίας και Δικαιωμάτων του Παιδιού, Χρήστο Ιωάννου και Γιώργο Μόσχο, αντίστοιχα, και την ειδική επιστήμονα κ. Καλλιόπη Λυκοβαρδή, με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα των Ηνωμένων Εθνών Juan Pablo Bohoslavsy. Στη συζήτηση, στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη στις 2 Δεκεμβρίου, έγινε αναφορά στις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που ζουν σε ακραία φτώχεια, επισημάνθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πιο ευάλωτες ομάδες, όπως άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι, Ρομά, και η ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου εκείνων ακριβώς των θεσμών που έχουν ως αποστολή την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.
 • 08/12/2015
  - Συνάντηση Συνηγόρου του Πολίτη και Υπουργείου Παιδείας για φοιτητική μέριμνα και αναγνώριση σπουδών και επαγγελματικών προσόντων
  Οι υπέρμετρες καθυστερήσεις στην αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας αλλοδαπών τίτλων σπουδών και τα δικαιώματα των φοιτητών όπως η πρόσβαση σε μετεγγραφές, υποτροφίες και τις φοιτητικές εστίες ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησαν ο Αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη, Βασίλης Καρύδης με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Σία Αναγνωστοπούλου. Στη συνάντηση, στις 27 Νοεμβρίου 2015 στο Υπουργείο Παιδείας, συμμετείχαν επίσης στελέχη των δύο φορέων.
 • 02/12/2015
  - Απόσπαση διοικητικού προσωπικού στην Ανεξάρτητη Αρχή "Συνήγορος του Πολίτη"
  Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόσπαση διοικητικού προσωπικού, κλάδου Επιμελητών ή κλάδου Βοηθητικού Προσωπικού ή συναφών κλάδων κατηγορίας ΥΕ, στην Ανεξάρτητη Αρχή "Συνήγορος του Πολίτη".
 • 01/12/2015
  - Ο Συνήγορος του Πολίτη στο Ηράκλειο
  Ο Αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη, Βασίλης Καρύδης, θα επισκεφθεί το Ηράκλειο την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, επικεφαλής κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής. Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των πολιτών και των στελεχών των δημοσίων υπηρεσιών της περιοχής για την αποστολή και το έργο του Συνηγόρου του Πολίτη.
 • 30/11/2015
  - Συνάντηση εργασίας Συνηγόρου του Πολίτη και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
  Τα δικαιώματα των στρατευσίμων αλλά και του μονίμου προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, συζήτησε κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη με συνεργάτες του Υπουργού Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας, στις 26 Νοεμβρίου. Οι δύο πλευρές εξέτασαν στρατολογικά θέματα και ζητήματα κακοδιοίκησης στο πεδίο αρμοδιότητας του Υπουργείου, επιβεβαιώνοντας την κοινή πεποίθηση ότι τα δικαιώματα του ανθρώπου και οι γενικές αρχές του δικαίου δεν παύουν να ισχύουν στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων.

Αποτελέσματα 1 έως 10 από 42.

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή