Επίσκεψη του Σέρβου Συνηγόρου στην Αθήνα

Επίσκεψη του Σέρβου Συνηγόρου στην Αθήνα

Από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Συνηγόρου του Πολίτη της Σερβίας στα γραφεία του Έλληνα Συνηγόρου του Πολίτη με επικεφαλής τον Σέρβο Συνήγορο Mr Sasa Jankovic. Μέλη της αντιπροσωπείας ήταν ο Mr Milos Jankovic, βοηθός Συνήγορος για άτομα που έχουν στερηθεί την ελευθερία τους και η Ms Gordana Stefanovic, αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης παρουσιάστηκαν στην αντιπροσωπεία της Σερβίας η εσωτερική δομή των γραφείων του Έλληνα Συνηγόρου, τα τμήματα, το ηλεκτρονικό σύστημα χειρισμού των αναφορών και τα διαγράμματα ροής υποθέσεων, οι υπηρεσίες της διοίκησης καθώς και τα γραφεία της υποδοχής του κοινού.

Οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με θέματα διαχείρισης των υποθέσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δίνοντας έμφαση σε θέματα μειονοτήτων, κοινωνικής προστασίας, προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτισμικής κληρονομιάς, δικαιωμάτων των παιδιών καθώς και ο Συνήγορος του Πολίτη ως φορέας διασφάλισης της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών. Με βάση την θεματική της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα: 'Προοπτικές και Προκλήσεις για τον Συνήγορο του πολίτη της Δημοκρατίας της Σερβίας.'

Ο κ. Καμίνης και ο Σέρβος ομόλογος του, Mr Jankovic, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η σχέση ανάμεσα στους δύο θεσμούς θα πρέπει να παγιώσει την συνεργασία των δύο γραφείων. Ο κ. Καμίνης θα είναι και ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Βελιγράδι, τον Δεκέμβριο του 2008.

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή