Ο Συνήγορος του Πολίτη στη Γεωργία

Ο Συνήγορος του Πολίτη στη Γεωργία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Ευνομία, ο Έλληνας Συνήγορος με τον ομόλογό του της Γεωργίας διοργάνωσε διεθνές συνέδριο με θέμα «Ελευθερία της έκφρασης: σε αναζήτηση των δύσκολων σταθμίσεων για το Συνήγορο του Πολίτη». To συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία των δέκα ετών από την ίδρυση του Γεωργιανού Συνηγόρου στις 11 και 12 Φλεβάρη 2009 στην Τιφλίδα.

Ήταν η πρώτη φορά μετά τις στρατιωτικές συγκρούσεις του Αυγούστου 2008, όπου πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα μια τέτοια συνάντηση διεθνούς προσανατολισμού με υψηλές συμμετοχές σε ζητήματα δικαιωμάτων του ανθρώπου και κράτους δικαίου, σε μια ομολογουμένως δύσκολη και μεταβατική περίοδο για τη χώρα.

Στο συνέδριο μετείχαν αντιπροσωπείες Συνηγόρων από τα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη. Τις εργασίες του άνοιξαν οι Συνήγοροι της Γεωργίας και της Ελλάδας, κ.κ. Subari και Καμίνης, και ο Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Hammarberg.

Το κρίσιμο ζήτημα που αναδείχθηκε από τις εργασίες του συνεδρίου ήταν ένας προβληματισμός πάνω στον ιδιαίτερο, συχνά υπερπολιτικοποιημένο για τα δεδομένα εδραιωμένων κρατών δικαίου και δημοκρατιών, ρόλο του Συνηγόρου του Πολίτη σε μια μεταβατική δημοκρατία, όπως η Γεωργία.

Το πρόγραμμα Ευνομία υλοποιείται από το Συνήγορο του Πολίτη υπό την αιγίδα του Γραφείου του Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Συμπληρωματικά Αρχεία

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή