Διοργάνωση διεθνές συνεδρίου στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα τη δημιουργία θεσμού Συνηγόρου του Πολίτη στη γειτονική χώρα.

Διοργάνωση διεθνές συνεδρίου στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα τη δημιουργία θεσμού Συνηγόρου του Πολίτη στη γειτονική χώρα.

Στις 10-11 Δεκεμβρίου, ο έλληνας Συνήγορος του Πολίτη σε συνεργασία με την Τουρκική Εθνοσυνέλευση, διοργάνωσε διεθνές συνεδρίου στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα τη δημιουργία θεσμού Συνηγόρου του Πολίτη στη γειτονική χώρα. Στο συνέδριο, που συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ευρωπαίων Συνηγόρων, τούρκων πολιτικών αξιωματούχων και υψηλόβαθμων στελεχών της διοίκησης, συζητήθηκε εκτενώς το τουρκικό σχέδιο νόμου για τη σύσταση του θεσμού το οποίο στα τέλη του Δεκέμβρη θα ψηφιστεί από την Βουλή. Κατά κοινή ομολογία, ήταν η πρώτη φορά που σχέδιο νόμου που αφορά την προστασία των δικαιωμάτων και την προώθηση του κράτους δικαίου στην Τουρκία τέθηκε σε τόσο ανοιχτή δημόσια διαβούλευση διεθνούς εμβέλειας πριν την υιοθέτησή του. Ιδιαίτερη σημασία αποδόθηκε από τους διεθνείς φορείς στην πρωτοβουλία του έλληνα Συνηγόρου, κ. Γιώργου Καμίνη να διοργανώσει μια τέτοια εκδήλωση μόλις μια εβδομάδα πριν την κρίσιμη ημερομηνία της 17ης Δεκεμβρίου για την Τουρκία. Ο Συνήγορος του Πολίτη πρόκειται να συνεχίσει, στο πλαίσιο του προγράμματος Ευνομία για την προώθηση του θεσμού, να παρέχει τις υπηρεσίες του για τη συγκρότηση οργάνων που στοχεύουν στην εδραίωση του ουσιαστικού κράτους δικαίου και μιας ποιοτικής δημοκρατίας στην Τουρκία.

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή