Νέα

Όλα | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

Αποτελέσματα 1 έως 10 από 42.

2016

 • 10/12/2016
  - Επίσκεψη της Ισπανίδας Συνηγόρου του Πολίτη
  Την Ισπανίδα ομόλογό του Σολεδάδ Μπουσταμάντε υποδέχτηκε, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης με κύριο θέμα συζήτησης την διαχείριση και την αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών τρίτων κρατών που φτάνουν στην Ελλάδα από τα παράλια της Τουρκίας. Την πρώτη ημέρα οι δύο Συνήγοροι επισκέφτηκαν το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στιςΘερμοπύλες όπου τους ξενάγησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Την επομένη, επισκέφτηκαντον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και στη συνέχεια τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα της Αθήνας, όπου τους ξενάγησε ο αντιδήμαρχος Λευτέρης Παπαγιαννάκης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής, Αναστάσιου Σαλτερή.
 • 01/11/2016
  - Θεμελιώδες δικαίωμα η πρόσβαση στην πληροφόρηση και στη δικαιοσύνη για περιβαλλοντικά θέματα
  Το δικαίωμα πρόσβασης στην περιβαλλοντική πληροφόρηση συνδέεται άμεσα με τη δυνατότητα πρόσβασης στη δικαιοσύνη και τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων σε θέματα περιβάλλοντος, επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη. Στο κείμενο σχολίων και παρατηρήσεων που έστειλε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο πλαίσιο της εκπόνησης της Εθνικής Έκθεσης για την εφαρμογή της Σύμβασης του Άαρχους, ο Συνήγορος τονίζει ότι η πληροφόρηση και συμμετοχή των πολιτών αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικά εργαλεία για τη χάραξη και άσκηση αποτελεσματικής περιβαλλοντικής πολιτικής και ζητά να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την επίτευξη της μέγιστης περιβαλλοντικής διαφάνειας και τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης του πολίτη στην περιβαλλοντική πληροφορία.
 • 31/10/2016
  - Προτάσεις για τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και το πρόβλημα της ηχορύπανσης
  Η ηχορύπανση ως σοβαρός παράγοντας υποβάθμισης της ζωής των πολιτών, η υπερσυγκέντρωση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές με κατοικίες και η απροθυμία των αρμόδιων αρχών να ανακαλέσουν την άδεια λειτουργίας καταστήματος που παραβιάζει τους όρους λειτουργίας του είναι στο επίκεντρο της παρέμβασης του Συνηγόρου του Πολίτη προς τα αρμόδια Υπουργεία. Ο Συνήγορος προτείνει την κωδικοποίηση και συστηματοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της ηχορύπανσης.
 • 25/10/2016
  - Θετική εξέλιξη η επικείμενη άρση της εκκρεμότητας για εξόφληση φόρου κληρονομιάς με παραχώρηση ακινήτου στο Δημόσιο
  Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Συνήγορος του Πολίτη την ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών ότι επίκειται η έκδοση της υπουργικής απόφασης με την οποία θα υλοποιείται η δυνατότητα εξόφλησης φόρου κληρονομίας με παραχώρηση ακινήτου στο Δημόσιο, η οποία εκκρεμεί από το 2014. Στο διάστημα που μεσολάβησε, οι πολίτες συνέχιζαν να βαρύνονται με προσαυξήσεις και άλλες δυσμενείς συνέπειες, όπως μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης ή άσκηση ποινικής δίωξης. Ο Συνήγορος έθεσε κατ’ επανάληψη το ζήτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ζητώντας να επισπευστούν οι διαδικασίες υλοποίησης των προβλέψεων του νόμου.
 • 19/10/2016
  - Δείτε το 49o Newsletter του Συνηγόρου του Πολίτη
  Δείτε το 49o Newsletter του Συνηγόρου του Πολίτη
 • 06/10/2016
  - Κοινά πρότυπα, όρους και εγγυήσεις ανεξαρτησίας συμφώνησαν οι ευρωπαϊκοί φορείς ίσης μεταχείρισης
  Σε κοινά πρότυπα και βασικούς όρους και εγγυήσεις που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να ανταποκριθούν με επάρκεια, αμεροληψία και αποτελεσματικότητα στο έργο τους κατέληξαν οι εθνικοί φορείς προώθησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης. Η ετήσια γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού δικτύου φορέων ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φύλου, εθνικής ή φυλετικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού (Equinet), στην οποία συμμετείχε και ο Συνήγορος του Πολίτη και αντιπροσωπείες από άλλους 44 εθνικούς φορείς, πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.
 • 04/10/2016
  - Γραφείο Συνηγόρου στη Θεσσαλονίκη συζήτησαν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης
  Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη επισκέφθηκε σήμερα ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης. Θέμα της συνάντησης τους ήταν η δημιουργία γραφείου Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη, για την ενίσχυση της παρουσίας της Ανεξάρτητης Αρχής σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.
 • 03/10/2016
  - Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Συνηγόρου του Πολίτη του Αζερμπαϊτζάν
  Τον Συνήγορο του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ομόλογου θεσμού του Αζερμπαϊτζάν. Η επίσκεψη επικεντρώθηκε σε θέματα του Μηχανισμού Πρόληψης Βασανιστηρίων και περιελάμβανε ενημέρωση από στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής. H επίσκεψη είναι μέρος του προγράμματος διδυμοποίησης που υλοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και ο Συνήγορος του Πολίτη της Πολωνίας, με τον ομόλογο του Αζερμπαϊτζάν. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος ο Συνήγορος του Πολίτη της Ελλάδας προσφέρει τεχνογνωσία σε θέματα οργάνωσης και προαγωγής του Μηχανισμού Πρόληψης Βασανιστηρίων.
 • 27/09/2016
  - Συνάντηση του Γ.Γ. του ΟΠΕΜΕΔ με τον Συνήγορο του Πολίτη
  Συνάντηση με τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Ανδρέα Ποττάκη είχε σήμερα στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) κ. Νικόλας Κανελλόπουλος. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ισχυρή τους βούληση για στενή συνεργασία, τόσο στο επίπεδο της συμμετοχής του Συνηγόρου του Πολίτη στη Διαρκή Επιτροπή Συνεργασίας του ΟΠΕΜΕΔ, όσο και σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση της διαμεσολάβησης και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεννόησης στην ελληνική Κοινωνία.
 • 23/09/2016
  - Επίσκεψη βουλευτών του γερμανικού κρατιδίου της Έσσης στον Συνήγορο του Πολίτη
  Τα μέλη της Επιτροπής Αναφορών του Κοινοβουλίου της Έσσης επισκέφτηκαν σήμερα τα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη και ενημερώθηκαν για το έργο της Ανεξάρτητης Αρχής και τη δραστηριότητά της ειδικότερα στον τομέα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Τους βουλευτές και αξιωματούχους του ομόσπονδου κρατιδίου υποδέχτηκαν ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, και ο Βοηθός Συνήγορος αρμόδιος για θέματα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Βασίλης Καρύδης, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής.

Αποτελέσματα 1 έως 10 από 42.

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή