Ο Συνήγορος του Πολίτη σας καλωσορίζει στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό του δελτίο (newsletter) μέσα από το οποίο θα υπάρχει τακτική ενημέρωση για όλες

τις δράσεις του. Το newsletter μας αποτελεί ένα διαδραστικό εργαλείο επικοινωνίας και μέσα από αυτό μπορείτε και εσείς να έλθετε σε επαφή μαζί μας και να

ενημερωθείτε για δράσεις που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ

Γραφείο Συνηγόρου στη Θεσσαλονίκη συζήτησαν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη επισκέφθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης. Θέμα της συνάντησής τους ήταν η δημιουργία γραφείου Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη, για την ενίσχυση της παρουσίας της Ανεξάρτητης Αρχής σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Απόστολος Αγγελόπουλος, καθώς και στελέχη του Δήμου.

Ο Συνήγορος για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα

Ο Συνήγορος για τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες

Στον ιστοχώρο Ο Συνήγορος του Πολίτη για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της δράσης «Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των μέτρων καταπολέμησης των διακρίσεων κατά ομάδων ευάλωτων στον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό», πραγματοποιήθηκαν οι εξής αναρτήσεις:

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εικονική Γενική Συνέλευση Μαθητών Λυκείου

Ανοικτή συζήτηση με μαθητές και μαθήτριες λυκείων, με την μορφή εικονικής γενικής συνέλευσης, διοργάνωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, ως Συνήγορος του Παιδιού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 5ης Biennale Αθήνας και των δράσεων της Ανεξάρτητης Αρχής για την προώθηση των αρχών του δημοκρατικού σχολείου (Πολυτεχνείο, 22.10). Ακολούθησε εικονική γενική συνέλευση, όπου παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι ιδέες και προτάσεις των μαθητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Συνηγόρου του Πολίτη του Αζερμπαϊτζάν

Τον Συνήγορο επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του ομόλογου θεσμού του Αζερμπαϊτζάν (3.10). Η επίσκεψη επικεντρώθηκε σε θέματα του Μηχανισμού Πρόληψης Βασανιστηρίων και περιελάμβανε ενημέρωση από στελέχη της Αρχής H επίσκεψη είναι μέρος του προγράμματος διδυμοποίησης που υλοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και ο Συνήγορος του Πολίτη της Πολωνίας με τον ομόλογο του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο του οποίου ο Συνήγορος του Πολίτη της Ελλάδας προσφέρει τεχνογνωσία σε θέματα οργάνωσης και προαγωγής του Μηχανισμού Πρόληψης Βασανιστηρίων.

Διεθνή

  • Ο Βοηθός Συνήγορος Βασίλης Καρύδης συμμετείχε σε σεμινάριο των European Judges for Democracy and Freedoms (MEDEL) με θέμα: "Basic rights of migrants: The guarantor judge?" με την εισήγηση "Are European justices able to enforce basic rights and laws?" (Παρίσι, 21.10).
  • Ο Συνήγορος εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση των «Εθνικών Μηχανισμών Πρόληψης των Βασανιστηρίων» των χωρών του ΟΑΣΕ (Βιέννη, 13-14.10), που διοργανώθηκε από το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR) και την Ένωση για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (APT).
  • Ο Συνήγορος του Πολίτη εκπροσωπήθηκε στο διεθνές «e-health FORUM 2016», σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Data usage and personal data protection: Ethical and legal issues» (Αθήνα, 25-26.10).

Σε περίπτωση που δεν µπορείτε να διαßάσετε αυτό το ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο, ή επιθυμείτε να διαβάσετε παλαιότερα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνηγόρου του Πολίτη.

Συνήγορος του Πολίτη - Copyright 2007
Χαλκοκονδύλη 17, 104 32 Αθήνα
Tηλ. 213 1306 600

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή