Ο Συνήγορος του Πολίτη σας καλωσορίζει στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό του δελτίο (newsletter) μέσα από το οποίο θα υπάρχει τακτική ενημέρωση για όλες τις

δράσεις του. Το newsletter μας αποτελεί ένα διαδραστικό εργαλείο επικοινωνίας και μέσα από αυτό μπορείτε και εσείς να έλθετε σε επαφή μαζί μας και να ενημερωθείτε

για δράσεις που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

15 χρόνια Συνήγορος του Πολίτη

Διημερίδα για τα 15 χρόνια λειτουργίας του Συνηγόρου του Πολίτη

Ο Συνήγορος του Πολίτη διοργάνωσε με την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης διήμερη εκδήλωση στις 12-13/11/2013 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης για τα 15 χρόνια λειτουργίας του θεσμού. Η διημερίδα προκάλεσε γόνιμες συζητήσεις και πέτυχε το στόχο της να αποτελέσει μια παρέμβαση ουσιαστικού προβληματισμού στο δημόσιο διάλογο και όχι μια απλή επετειακή εκδήλωση.

Βλ. περισσότερα

Η πρόκληση για τον Συνήγορο, από το 1998 μέχρι και σήμερα, είναι να αποτελέσει σύμβολο μιας νέας σχέσης κράτους-πολιτών, μιας νέας δημόσιας διοίκησης, με ήθος, ύφος και ικανότητα ανταπόκρισης στις ανάγκες των πολιτών. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται, ανέφερε η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού. Και πρόσθεσε ότι ο νηφάλιος λόγος υπέρ των δικαιωμάτων και η εξεύρεση λειτουργικών λύσεων στα προβλήματα του πολίτη είναι ζητήματα πολύ πιο επίκαιρα στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, στην οποία προέχει το κράτος να ανακτήσει την αξιοπιστία του απέναντι  στους πολίτες, ως κράτος δικαίου.Τα πρακτικά της διημερίδας αναμένεται να εκδοθούν το επόμενο διάστημα. Μπορείτε να δείτε στους ακόλουθους συνδέσμους το δελτίο τύπου, το πρόγραμμα της διημερίδας, την κεντρική ομιλία της Συνηγόρου του Πολίτη και στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

 

Παρεμβάσεις

Ο Συνήγορος του Πολίτη εκπόνησε 2 ειδικές εκθέσεις για:

τη Βελτίωση και απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, στην οποία καταγράφει διαπιστώσεις και προτάσεις βελτίωσης και απλούστευσης διοικητικών διαδικασιών για θέματα που αφορούν τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την εξυπηρέτηση των πολιτών, τους διοικητικούς ελέγχους και την εξώδικη επίλυση διαφορών.

την Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην οποία εστιάζει στα εμπόδια που προκύπτουν από την εφαρμογή των κανόνων περί είσπραξης και εξόφλησης οφειλών από τους δημόσιους φορείς και προτείνει σειρά μέτρων που φιλοδοξούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Ο Συνήγορος εισηγείται άμεσα μέτρα για την προστασία των ανηλίκων και την κοινωνική ένταξη των Ρομά

Με αφορμή την απομάκρυνση ανήλικης από οικογένεια Ρομά στα Φάρσαλα, ο Συνήγορος σε ανακοίνωσή του  επισήμανε σημαντικές αδυναμίες της διοίκησης ως προς την προστασία των ανηλίκων και την κοινωνική ένταξη των Ρομά. Ενώ δεν διασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση ανηλίκων και ενηλίκων Ρομά σε δικαιώματά τους όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η κατοικία, η εργασία και η κοινωνική συμμετοχή, ταυτόχρονα εντείνονται και προβάλλονται αστυνομικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε οικισμούς Ρομά ανά την επικράτεια.

Άδειες ανατροφής εκπαιδευτικών

Ο Συνήγορος του Πολίτη είχε διατυπώσει επανειλημμένα προς το Υπουργείο Παιδείας αιτήματα για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούσαν τις άδειες ανατροφής των εκπαιδευτικών. Προσφάτως, το Υπουργείο Παιδείας, αποδεχόμενο τις προτάσεις του Συνηγόρου, επέλυσε πλήθος θεμάτων που εκκρεμούσαν με σχετική εγκύκλιο


Ενημέρωση προς τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ για οφειλές και παροχές

Ο Συνήγορος του Πολίτη δέχθηκε μεγάλο αριθμό αναφορών και τηλεφωνικών κλήσεων από πολίτες που διαμαρτύρονταν έντονα για το υπερβολικό ύψος των εισφορών, των προστίμων και των προσαυξήσεων που επιβάλλονται σε καθυστερούμενες οφειλές από τον ΟΑΕΕ. Ο Συνήγορος του Πολίτη θεωρεί ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι σε μεγάλο βαθμό μη λειτουργικό γι’ αυτό θα συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, και ταυτόχρονα να υποβάλει προτάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε αναγκαίες νομοθετικές αλλαγές και τροποποιήσεις διοικητικών πρακτικών.

 

Ο Συνήγορος του Πολίτη για τις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και εισοδημάτων από ενοίκια

Ο Συνήγορος προτείνει να τηρείται ο περιορισμός του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων όταν επιβάλλεται κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών πολιτών για οφειλές προς το Δημόσιο. Επίσης, η Αρχή προτείνει να θεσπιστεί ένα όριο ακατάσχετου από το Δημόσιο των ποσών που εισπράττονται από ενοίκια στις περιπτώσεις που αυτά αποδεδειγμένα αποτελούν το μοναδικό εισόδημα του οφειλέτη

Εφαρμογή του συστήματος αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει ότι το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων θα πρέπει να διαμορφώνεται στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων ώστε να είναι πράγματι αντικειμενικό και να μην πλήττει δυσανάλογα ορισμένες κατηγορίες πολιτών. 

 

 

Δράσεις

Ο Συνήγορος στη Βουλή

*  Μετά από πρόσκληση της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, ο Βοηθός Συνήγορος Β. Καρύδης παρουσίασε στις 28.11.2013 τις θέσεις της Αρχής για το συζητούμενο νομοσχέδιο «Τροποποίηση του ν. 927/1979 και προσαρμογή του στην απόφαση-πλαίσιο για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου».

Δείτε το βίντεο από τη συζήτηση εδώ

Δίκτυο συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών σε θέματα διακρίσεων

Ο Συνήγορος δημοσίευσε  «Πρόσκληση συμμετοχής στο δίκτυο συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών σε θέματα διακρίσεων». Στόχος του δικτύου είναι η βελτίωση της επαφής του Συνηγόρου με πρόσωπα και ομάδες που βιώνουν διακρίσεις, η αμοιβαία πληροφόρηση για τις σχετικές εξελίξεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και η παροχή εξειδικευμένης ενημέρωσης για την πρόσβαση στις αρμόδιες αρχές. Η εναρκτήρια συνάντηση του δικτύου έχει προγραμματισθεί για τις 13 Δεκεμβρίου.

Σύστημα εξωτερικού ελέγχου των αναγκαστικών επιστροφών

Προετοιμάζοντας την άσκηση της νέας αρμοδιότητάς του για εξωτερικό έλεγχο των αναγκαστικών επιστροφών αλλοδαπών (ν 3907/2011), ο Συνήγορος εκπροσωπήθηκε στην εναρκτήρια σύσκεψη του σχετικού διετούς προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Forced Return Monitoring Project», με συμμετοχή Αυστρίας, Ουγγαρίας, Λουξεμβούργου, Βουλγαρίας, Πορτογαλίας και Ελλάδας (Βιέννη, 18-21 Νοεμβρίου).

Συνάντηση Διαλόγου για την αναδοχή

Συνάντηση με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την εκπόνηση προτάσεων για τη διεύρυνση της εφαρμογής του θεσμού της αναδοχής στην Ελλάδα διοργάνωσε ο Συνήγορος στις 20.11.2013, με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Συμμετείχαν 60 εκπρόσωποι και επαγγελματίες δημοσίων οργανισμών, μη κυβερνητικών οργανώσεων για τα παιδιά και εμπειρογνώμονες. Δελτίο τύπου, Εισήγηση Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Μόσχου

Συναντήσεις σε σχολεία

Ο Βοηθός για τα Δικαιώματα του Παιδιού και ειδικοί επιστήμονες της Αρχής συζήτησαν με εκπαιδευτικούς και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, 18ου Δημοτικού Γλυφάδας, 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων, 2ου Λυκείου Γέρακα, Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, 34ου Δημοτικού Πειραιά, 2ου ΓΕΛ Πειραιά, 3ου Γυμνασίου Αιγάλεω, του Μουσικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης.

Προτάσεις με θετική εξέλιξη

Επαγγελματικά δικαιώματα

Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου ρυθμίστηκαν τα ζητήματα:

Απόκρυψη στοιχείων υιοθεσίας σε πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, το Υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύθηκε για την αποστολή εγκυκλίου προς τους Δήμους της χώρας σχετικά με θέματα που αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Ακόμη, έδωσε οδηγίες στην υπηρεσία Δημοτολογίου του εμπλεκόμενου Δήμου και η υπόθεση που χειρίστηκε ο Συνήγορος διευθετήθηκε. 

Απόδοση ποσοστού αναπηρίας σε παιδιά

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, αποδόθηκε ποσοστό αναπηρίας σε παιδιά και τους χορηγήθηκε αναδρομικά επίδομα αναπηρίας. Η μία περίπτωση αφορούσε παιδί με σύνδρομο Down και βαριά νοητική υστέρηση και η άλλη  βρέφος 18 μηνών με εγκεφαλική παράλυση. 

Θεμελίωση δικαιώματος μεταφοράς κανονικής άδειας στο επόμενο έτος λόγω ειδικών συνθηκών

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με έγγραφό του προς το ΣτΠ αποδέχθηκε την θέση ότι υπάλληλος, η οποία εργάστηκε μέσα στο 2012 αλλά δεν μπόρεσε να λάβει την κανονική της άδεια εντός του έτους, λόγω του ότι απουσίαζε με άλλες άδειες σχετικές με την κύηση και την μητρότητα (άδεια αναρρωτική λόγω εγκυμοσύνης και άδεια κύησης), θεμελιώνει δικαίωμα μεταφοράς της κανονικής της αδείας στο επόμενο έτος.

Διαγραφή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

Υιοθετώντας σχετική πρόταση του Συνηγόρου, η αρμόδια ΔΟΥ δέχτηκε την απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του μισθού υπαλλήλου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που υπηρετεί στην Ελλάδα.

Δραστική μείωση λογαριασμού ύδρευσης από την ΕΥΔΑΠ

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, η ΕΥΔΑΠ αναγνώρισε την καθυστερημένη αντίδρασή της, τόσο ως προς τον εντοπισμό βλάβης του υδρομετρητή, όσο και ως προς την αντικατάστασή του, αλλά και την εκ παραδρομής χρέωση πρόσθετων κυβικών νερού. 

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για τις κεραίες διαδικτύου σε μνημεία 

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, τηρήθηκε η διαδικασία αδειοδότησης για την τοποθέτηση κεραιών διαδικτύου στο βυζαντινό κάστρο Τρικάλων.

Ανάκληση αδειών για ανέγερση κτιρίων εστίασης και αναψυχής στην περιοχή «Πλανητέρο» Καλαβρύτων

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, το Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών Καλαβρύτων ανακάλεσε οικοδομική άδεια εντός της ζώνης Γ΄ του Εθνικού Πάρκου Χελμού – Βουραϊκού και κοντά στην κοίτη του Αροανείου ποταμού.

Εφαρμογή της διοικητικής υποστήριξης μεταξύ Δήμων Ιλίου και Αιγάλεω στο πλαίσιο του προγράμματος "Καλλικράτης"

Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου η υπηρεσία πολεοδομίας του Δήμου Αιγάλεω ολοκλήρωσε διαδικασία ανασύνταξης πράξης προσκύρωσης και αναλογισμού αποζημίωσης, λόγω ρυμοτομίας ιδιοκτησιών, η οποία εκκρεμούσε εις βάρος των πολιτών δώδεκα χρόνια. 

Διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη για τη στήριξη της φοίτησης διεμφυλικού προσώπου σε δημόσιο σχολείο

Διεμφυλική μαθήτρια απευθύνθηκε στο Συνήγορο του Πολίτη καταγγέλλοντας προσβλητική, ταπεινωτική και απειλητική συμπεριφορά στο σχολικό της περιβάλλον λόγω της ταυτότητας φύλου της. Η διερεύνηση της ατομικής αναφοράς ανέδειξε σοβαρά κενά στις υπάρχουσες συμβουλευτικές-υποστηρικτικές δομές στην εκπαίδευση προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική διαχείριση συμπεριφορών ή φαινομένων, που ενέχουν διάκριση λόγω εθνικής ή φυλετικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου των μαθητών.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Συναντήσεις εργασίας - Συνεργασίες με τη Διοίκηση

*  Η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού και ο Βοηθός Συνήγορος Βασίλης Καρύδης συζήτησαν θέματα προστασίας των δικαιωμάτων και καταπολέμησης της μισαλλοδοξίας με πολιτικούς συμβούλους και αναλυτές της Βρετανικής  πρεσβείας, που επισκέφτηκαν την Αρχή στις 16/10/2013.

* Η Συνήγορος Καλλιόπη Σπανού συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα με αντικείμενο «Ψηφιακά δίκτυα, πολιτικός έλεγχος & κινήσεις πολιτών» στις 2/10/2013, στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα «Ψηφιακή Δημοκρατία: Συμμετοχή-Αξιοπιστία-Οικονομική Ανάπτυξη» που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

* Οι Βοηθοί Συνήγοροι Γιώργος Μόσχος και Ιωάννης Σαγιάς και επιστήμονες της Αρχής συναντήθηκαν με εκπροσώπους συναρμόδιων φορέων με θέμα την εξασφάλιση της δωρεάν και ασφαλούς πρόσβασης και μετακίνησης μαθητών στα σχολεία στις 26/11/2013.

 *  Κλιμάκιο με επικεφαλής τον Βοηθό Συνήγορο Ιωάννη Σαγιά εκπροσώπησε την Αρχή στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Αντιμετώπιση της Διάβρωσης των Ακτών στη Δυτική Πελοπόννησο» που διοργάνωσε η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος με τη συνεργασία του «Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την αειφόρο ανάπτυξη (COMPSUD)» στον Πύργο Ηλείας στις 15/11/2013.

*  Ο Βοηθός Συνήγορος Χρήστος Ιωάννου, συναντήθηκε στις 11/11/2013 με την Διοικήτρια του ΟΑΕΕ κα Κωτίδου στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης λύσεων για εκείνους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στην υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.   

*  Ο Βοηθός Συνήγορος Ιωάννης Σαγιάς και ειδικοί επιστήμονες πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον Αντιδήμαρχο Χωροταξίας Πόλης του Δήμου Κηφισιάς την 1/11/2013. Συζητήθηκαν υποθέσεις που αφορούν σε θέματα αυθαιρέτων κατασκευών, χωροταξίας και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Κηφισιάς.

*  Σύσκεψη με θέμα την ηχορύπανση στην περιοχή Ν. Ικονίου από τη λειτουργία της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συνηγόρου του Πολίτη στις 31/10/13. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του πολιτιστικού και οικολογικού συλλόγου Ν.Ικονίου, του Δήμου Περάματος, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων, της ΟΛΠ Α.Ε., της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ), της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ), καθώς και της Δ/νσης Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Θορύβου (ΥΠΕΚΑ). 

*  Εκπρόσωπος του Συνηγόρου του Πολίτη συναντήθηκε στις 8/11/2013 με την Ειδική Εκπρόσωπο Προεδρεύοντος ΟΑΣΕ για ζητήματα φύλου, στο πλαίσιο επίσκεψής της τελευταίας, κατά την οποία πραγματοποίησε συναντήσεις με αρμόδιους φορείς της διοίκησης, με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, καθώς και με ΜΚΟ.

Αυτοψίες

*  Στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευβοίας (29/11/2013)

*  Σε καταυλισμούς Ρομά στην περιοχή Καλαμάτας, στο πλαίσιο του προγράμματος Progress (22-23/11/2013)

*  Στην Τρίπολη και στην Καλαμάτα για θέματα ποιότητας ζωής, στο πλαίσιο του προγράμματος Progress (20-22/11/2013).

*  Σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της Ηλείας (Αρχαία Ολυμπία, ποταμός και φράγμα Αλφειού, παραλία Κακοβάτου-Ζαχάρως, λίμνη Καϊάφα, Κατάκολο, Πύργος) (14-15/11/2013)

*  Σε χώρο μετεγκατάστασης Ρομά στην Αταλάντη Φθιώτιδας (15/10/2013)

Επισκέψεις

*  Στη Διεύθυνση Κοινωνικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδας και στα Τμήματα Κοινωνικής Επιθεώρησης Αχαΐας και Ηλείας, για θέματα διάκρισης λόγω φύλου στην εργασία (28-29/11/2013)

*  Στο Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Μεσσηνίας για θέματα προστασίας μητρότητας και διάκρισης λόγω φύλου στην εργασία, στο πλαίσιο του προγράμματος Progress (21/11/2013)

*  Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους/Διεύθυνση Συντάξεων (21/11/2013)

* Στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων/Τομείς Μηχανικών & Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (20/11/2013)

* Στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων /Γενική Διεύθυνση Ασφάλισης (25/10/2013)

*  Στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων/Κλάδος Οικογενειακών Επιδομάτων (9/10/2013 και 31/10/2013)

 

Εκδηλώσεις- ημερίδες- συνέδρια

*  Η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού προσεκλήθη από το Πανεπιστήμιο LSE (London School of Economics) και εκφώνησε στις 25/11/2013 την Eτήσια Oμιλία του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου αυτού στο Λονδίνο, με θέμα «Ο Συνήγορος του Πολίτη, η δημόσια διοίκηση και η πρόκληση της συγκυρίας».

*  Στις 21 και 22/10/2013 η Συνήγορος Καλλιόπη Σπανού συμμετείχε, ως μέλος του προεδρείου των ευρωπαίων μελών του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεσμών Συνηγόρου του Πολίτη (International Ombudsman Institute), σε σχετική συνάντηση εργασίας στις Βρυξέλλες.

*  Εισήγηση του Βοηθού Συνηγόρου Γιώργου Μόσχου στην εκδήλωση «Θετικές δράσεις στα σχολεία: Αναζητώντας απαντήσεις στις δυσκολίες των παιδιών και των εφήβων» του Κέντρο Πρόληψης Θησέας Κυκλάδων σε συνεργασία με το Δήμο (Σαντορίνη, 29/11/2013).

*  Η κα Marietta de Pourbaix-Lundin, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης  του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο πλαίσιο έρευνάς της στην Ελλάδα για την προετοιμασία της έκθεσης «Αντιμετώπιση των εκδηλώσεων νεοναζισμού και ξενοφοβίας», επισκέφθηκε τα γραφεία της Αρχής και συνάντησε τους Βοηθούς Συνηγόρους Βασίλη Καρύδη και Γιώργο Μόσχο (25/11/2013).

* Εισήγηση του Βοηθού Συνηγόρου Γιώργου Μόσχου στη διάσκεψη «Κοινωνική προστασία, ιδιότητα του πολίτη και εργασία στο δρόμο», που διοργάνωσαν το Διεθνές Δίκτυο για την εργασία στον δρόμο «Dynamo» και η Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βρυξέλλες, 22/11/2013).

*  Εισήγηση του Βοηθού Συνηγόρου Γιώργου Μόσχου στο 4ο συνέδριο για την Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας «Με το βλέμμα στραμμένο στα παιδιά», που συνδιοργανώθηκε από τοπικούς φορείς και δίκτυα (Σύρος, 1-3/11/2013).

* Εισήγηση του Βοηθού Συνηγόρου Βασίλη Καρύδη στο σεμινάριο  «EU Gender Equality Law» της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Δικαίου (Θεσσαλονίκη, 21-22/10/2013).

* Δημόσια συζήτηση με ομάδα εφήβων του Βοηθού Συνηγόρου Γιώργου Μόσχου στην ημερίδα «Ο Κύκλος της Βίας: βιωματικές προσεγγίσεις, πρακτικές αντιμετώπισης», της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (19/10/2013).

*  Ο Βοηθός Συνήγορος Ιωάννης Σαγιάς και ειδική επιστήμονας συμμετείχαν σε συνέδριο που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εφαρμογή και την Επιβολή της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας (IMPEL), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Μάλτας (MEPA) με θέμα «Εφαρμογή και Επιβολή της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας – Συνεργασία για την Βελτίωση και την Καινοτομία», στη Βαλέτα (1-4/10/2013). Ο Βοηθός Συνήγορος συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Cooperation for better environment» και μαζί με την ειδική επιστήμονα προήδρευσαν σε συνάντηση εργασίας με θέμα «Καλές πρακτικές από τους Ombudsmen».

*  Συμμετοχή στο «European Commission’s Legal Seminar on Equality and Anti-discrimination» (Βρυξέλλες, 28-29/11/2013).

* Συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurochild «Χτίζοντας μια περιεκτική Ευρώπη: Η συνεισφορά της συμμετοχής των παιδιών» (Μιλάνο, 13-15/11/2013).

* Συμμετοχή στο συνέδριο για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα «Καταπολεμώντας το ρατσιστικό έγκλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση: δίνοντας στα θύματα πρόσωπο και φωνή» του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βίλνιους, 12-13/11/2013).

*  Συμμετοχή σε δραστηριότητες του δικτύου Equinet: Γενική Συνέλευση (Βρυξέλλες, 28-29/11/2013), συναντήσεις των Ομάδων Εργασίας «Strategy Development» (Ζάγκρεμπ, 23-25/10/2013) & «Communications» (Βρυξέλλες, 30/10/2013).

*  Συμμετοχή στο συνέδριο «Strengthening Fundamental Rights protection together in a changing human rights landscape»  του Δικτύου FRA (Βιέννη, 7-8/10/2013).

Σε περίπτωση που δεν µπορείτε να διαßάσετε αυτό το ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο, ή επιθυμείτε να διαβάσετε παλαιότερα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνηγόρου του Πολίτη.

Συνήγορος του Πολίτη - Copyright 2007
Χατζηγιάννη Μέξη 5, 115 28 Αθήνα
Tηλ. 213 1306 600

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή