Ο Συνήγορος του Πολίτη σας καλωσορίζει στην ηλεκτρονική έκδοση του newsletter μέσα από το οποίο θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις του. Το newsletter μας αποτελεί ένα διαδραστικό εργαλείο επικοινωνίας και μέσα από αυτό μπορείτε και εσείς να έλθετε σε επαφή μαζί μας και να ενημερωθείτε εκτενώς για δράσεις που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη

Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη

Επιτροπή Ισότητας της Βουλής για θέματα Ρομά. Η Συνήγορος κα Κ.Σπανού ενημέρωσε την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολάιας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής για θέματα Ρομά την 16/1/13, μαζί με τους Βοηθούς Συνηγόρους για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Β.Καρύδη, για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ.Γ.Μόσχο και για την Ποιότητα Ζωής κ.Ι.Σαγιά. Στη συζήτηση αναφέρθηκαν στις αναγκαίες δράσεις που πρέπει να αναληφθούν σε όλα τα επίπεδα διοίκησης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά. 

* Δελτίο Τύπου

Συνάντηση εργασίας για monitoring διαδικασιών επιστροφών. Ο Συνήγορος διοργάνωσε στις 14/12/12 συνάντηση εργασίας εν όψει της νέας αρμοδιότητάς του για τη λειτουργία συστήματος εξωτερικού ελέγχου των διαδικασιών επιστροφής πολιτών τρίτων χωρών. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Συνήγορος κα Κ.Σπανού, ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ.Β.Καρύδης, στελέχη της Frontex, της ΕΛ.ΑΣ. που υποστήριξε τη διοργάνωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφών για την Ελλάδα, εκπρόσωποι φορέων ευρωπαϊκών κρατών με αντίστοιχη αρμοδιότητα, καθώς και στελέχη ΜΚΟ και υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

Πρόταση για το πρόγραμμα διδυμοποίησης με την Τουρκία. Ο Συνήγορος του Πολίτη έθεσε υποψηφιότητα για το πρόγραμμα διδυμοποίησης με τη νεοσύστατη αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη της Τουρκίας, στο πλαίσιο ανοιχτής πρόσκλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρόταση γίνεται σε συνεργασία με τον Ολλανδό Συνήγορο του Πολίτη και με τη διαχειριστική υποστήριξη της Υπηρεσίας Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Βουλής των Ελλήνων. Ο Έλληνας Συνήγορος του Πολίτη έχει εντατική παρουσία σε δράσεις θεσμικής οικοδόμησης στη Νοτιανατολική κυρίως Ευρώπη (Πρόγραμμα Ευνομία), ενώ επίσης έχει προσφέρει παρόμοια τεχνική υποστήριξη τόσο στον ομόλογο νεοσύστατο θεσμό της Σερβίας, στο πλαίσιο αντίστοιχου προγράμματος διδυμοποίησης, όσο και σε άλλους θεσμούς Ombudsman (Καζακστάν, Γεωργία κα).

Ομιλίες και συναντήσεις

* Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος επισκέφθηκε στις 23/1/13 τον Συνήγορο του Πολίτη και πραγματοποίησε ομιλία με αφορμή την πρόσφατη έκδοση του οδηγού του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή «Θεμελιώδεις αρχές της δημόσιας διοίκησης για τους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

* Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ.Nils Muiznieks, επισκέφτηκε την ανεξάρτητη αρχή την 30/1/13 και είχε συνάντηση ενημέρωσης με την Συνήγορο κα Κ.Σπανού και τους Βοηθούς Συνηγόρους για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ.Β.Καρύδη και για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ.Γ.Μόσχο, στο πλαίσιο των επαφών του Επιτρόπου με διαφόρους φορείς  για την κατάσταση των  δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Ελλάδα. Δελτίο τύπου.

* Η Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ για την Αυθαίρετη Κράτηση είχε συνάντηση εργασίας την 21/1/13 με την Συνήγορο κα Κ.Σπανού και τον Βοηθό Συνήγορο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ.Β.Καρύδη, στο πλαίσιο της πρώτης διερευνητικής επίσκεψης εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ με επικεφαλής τον κ. El Hadji Malick Sow στην Ελλάδα, για την αξιολόγηση της κατάστασης σχετικά με τη στέρηση της ελευθερίας στη χώρα.  

* Η Συνήγορος κα Κ.Σπανού συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας για την ελευθερία πληροφόρησης στα γραφεία του Αλβανού Συνηγόρου του Πολίτη, μέσω τηλεδιάσκεψης την 21/12/12, σε διοργάνωση της ΜΚΟ article19.org.

* H Συνήγορος κα Κ.Σπανού συμμετείχε σε συνέδριο του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, 6-7/12/12, με θέμα  «Δικαιοσύνη την περίοδο της κρίσης: προκλήσεις κι ευκαιρίες για την πρόσβαση στη δικαιοσύνη».

* Η Συνήγορος κα Κ.Σπανού συμμετείχε σε ημερίδα της ΔΗΜΑΡ για το πολιτικό σύστημα και τη λειτουργία των θεσμών την 30/1/2013. Η ομιλία της κας Σπανού είχε θέμα: «Η κρίση της διοίκησης και η διοίκηση της κρίσης».

Δικαιώματα του Ανθρώπου

Νέα αρμοδιότητα: εξωτερικός έλεγχος στις διαδικασίες επιστροφής αλλοδαπών

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την προετοιμασία, οργάνωση και χρηματοδότηση των νέων αρμοδιοτήτων, τις οποίες πρόκειται να αναλάβει ο Συνήγορος κατ’ εφαρμογή του ν. 3907/2011 για τον εξωτερικό έλεγχο στις διαδικασίες επιστροφής πολιτών τρίτων χωρών, οργανώθηκε στα γραφεία της Αρχής (14/12/2012) συνάντηση εργασίας  (Workshop «Monitoring Return») με συμμετοχή εκπροσώπων από αντίστοιχους φορείς άλλων χωρών (Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Ισπανία, Ελβετία), καθώς και εκπροσώπων της Frontex και της ΕΛΑΣ.

* Περισσότερα

Δημόσιες ανακοινώσεις

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του ανθρώπου (10/12/2012), ο Συνήγορος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι  η εξαπλούμενη φτώχεια και η διάσπαση του κοινωνικού ιστού απειλούν θεμελιώδη δικαιώματα, όπως αυτά της ζωής, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και της ασφάλειας.

* Δελτίο Τύπου

* Εν όψει σειράς αναφορών για την αναστολή της διαδικασίας εφαρμογής του άρθρου 1α του Κώδικα Ιθαγένειας (κτήση ιθαγένειας λόγω γέννησης ή φοίτησης), ο Συνήγορος εξέφρασε δημόσια  την έντονη ανησυχία του για τη σχετική παραγγελία του Υπουργείου Εσωτερικών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οποιαδήποτε νομοθετική μεταβολή πρέπει να συνοδεύεται από ειδική μέριμνα για τους ανηλίκους ή προσφάτως ενηλικιωθέντες αλλοδαπούς που γεννήθηκαν, σπούδασαν και διαβιούν επί μακρόν στη χώρα υπό καθεστώς νομιμότητας και χωρίς να έχουν ζήσει σε άλλη κοινωνία εκτός της ελληνικής.

* Δελτίο Τύπου

Παρεμβάσεις

Κρατούμενοι με αναπηρία: Με πόρισμά του, ο Συνήγορος προτείνει τη δημιουργία ειδικής δομής, στο πλαίσιο των σωφρονιστικών καταστημάτων, για την εξυπηρέτηση κρατουμένων με σοβαρά προβλήματα αναπηρίας. 

* Πόρισμα * Σύνοψη Διαμεσολάβησης

Προβλήματα λειτουργίας στο ελληνικό Προξενικό Γραφείο Λονδίνου: Εν όψει σειράς αναφορών για σοβαρότατες καθυστερήσεις και άλλα προβλήματα λειτουργίας στο ελληνικό Προξενικό Γραφείο Λονδίνου, ο Συνήγορος διατύπωσε συγκεκριμένες οργανωτικές προτάσεις, τις οποίες το Υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι θα συνεκτιμήσει.

* Περισσότερα

Αυτοψίες

* Φυλακές Πατρών για έλεγχο των συνθηκών κράτησης, καθώς και Λιμεναρχείο Πατρών και Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας (3-4/12/2012) για διαπίστωση των συνθηκών διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

* Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας Αττικής για έλεγχο των συνθηκών κράτησης, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας.

Συναντήσεις εργασίας Βοηθού Συνηγόρου

* Mε τον Πρέσβη της Γεωργίας (5/12/2012) για ζητήματα λειτουργίας των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

* Στην Πρεσβεία της Ολλανδίας (12/12/2012) για θέματα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Συμμετοχή σε συλλογικά όργανα

* Εκπροσώπηση σε ομάδα εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης με αντικείμενο «Κατάρτιση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (εναρκτήρια συνεδρίαση 18/1/2013).

Κοινωνική Προστασία

Εξορμήσεις στην Περιφέρεια:

Κλιμάκιο του ΣτΠ, αποτελούμενο από τον ΒΣτΠ, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Προστασίας κ. Γιάννη Σακέλλη  και δύο ειδικούς επιστήμονες του ΚΚΠ, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου (4/12/2012), μετά από αναφορά Κέντρου Υγείας της περιοχής και σε συνέχεια προγενέστερης επίσκεψης στο ίδιο νοσοκομείο. Εξέτασαν από κοντά τις δυσλειτουργίες στο τοπικό σύστημα υγείας και συνομίλησαν με τους αρμόδιους για την εξεύρεση λύσεων.

 

 

Παρέμβαση με θετική εξέλιξη

Μεταφορά σκευάσματος από τη λίστα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στη λίστα των συνταγογραφούμενων.

Σύνοψη διαμεσολάβησης - Έγγραφο Συνηγόρου του Πολίτη

Συμμετοχή του Βοηθού Συνηγόρου σε συνέδρια και ημερίδες:

* Ως ομιλητής στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής (30/11/2012  - 02/12/2012), που διοργάνωσε ο τομέας Κοινωνικής Ιατρικής (τμήμα Ιατρικής) του Πανεπιστημίου Κρήτης και η Επιστημονική Εταιρεία Επιδημιολογίας, Βιοστατιστικής & Προληπτικής Ιατρικής, με θέμα «Η Υγειονομική διάταξη και η εφαρμογή της».

* Ως ομιλητής στην Επιστημονική Διημερίδα «Ελληνική Δικαιοσύνη, Νομοθεσία και HIV/AIDS» (10 – 11/12/2012), που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, με θέμα «Ο ρόλος του νόμου για την προστασία των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS – Εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη».

 

 

***********************************************

 

Ο Συνήγορος του Πολίτη στο Facebook

 

 

Ο Συνήγορος του Πολίτη στο Twitter

Ποιότητα Ζωής

Προστασία του αρχαιολογικού πάρκου Ακαδημίας Πλάτωνος

 Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για την καθαριότητα, την περίφραξη, τη φύλαξη και την προστασία του αρχαιολογικού άλσους Ακαδημίας Πλάτωνος.

* Σύνοψη διαμεσολάβησης

Έγγραφο ΣτΠ

Διαμόρφωση πεζοδρομίου στη Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για την διαμόρφωση από το Δήμο Θεσσαλονίκης πεζοδρομίων σε χώρο που ανήκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ξεπερνώντας το εμπόδιο της κυριότητας της έκτασης. 

Σύνοψη διαμεσολάβησης

* Έγγραφο ΣτΠ

Πόρισμα για τις σωστικές ανασκαφές

Ο Συνήγορος του Πολίτη συνοψίζει τις περιπτώσεις καταστρατήγησης της νομοθεσίας σχετικά με τη διεκπεραίωση σωστικών ανασκαφών και προτείνει στα Υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομικών μέτρα διοικητικής φύσης σε συνδυασμό με τη χορήγηση οικονομικών αντισταθμισμάτων.

Περίληψη Πορίσματος

* Πόρισμα

Συμμετοχή στην ομάδα επεξεργασίας σχεδίου νόμου για την ελεγκτική λειτουργία 

Μέλη του επιστημονικού προσωπικού του Συνηγόρου του Πολίτη συμμετέχουν στην ομάδα επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για την ελεγκτική λειτουργία που συγκροτήθηκε από τον Ειδικό Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα διέπει ολόκληρη την ελεγκτική λειτουργία (δραστηριότητες που προκαλούν επιπτώσεις στο περιβάλλον, κατεδαφίσεις, επιθεωρήσεις ενέργειας/δόμησης) και θα περιλαμβάνει τυποποίηση των ελεγκτικών διαδικασιών και των πρωτοκόλλων επιθεώρησης σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, θέσπιση ενιαίων κανόνων και μεθοδολογιών υπολογισμού ποινών/προστίμων, ανάπτυξη ολοκληρωμένων σχεδίων προγραμματισμού των ελέγχων και καθιέρωση συστήματος ιεράρχησης των κατεδαφίσεων.

Συμμετοχή σε εργαστήρια με θέμα «Δηλητηριασμένα Δολώματα»

Μέλος του επιστημονικού προσωπικού του Συνηγόρου του Πολίτη συμμετείχε σε εργαστήρια του Πανεπιστημίου Κρήτης που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος LIFE+ με θέμα «Καινοτόμες Δράσεις Ενάντια στα Δηλητηριασμένα Δολώματα» στις 17 Δεκεμβρίου 2012. Η εισήγηση είχε τίτλο «Νομικό Πλαίσιο σε θέματα αντιμετώπισης της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων και διατήρησης της βιοποικιλότητας». Ιδιαίτερη αναφορά από τους διοργανωτές έγινε  στη συμβολή του Συνηγόρου του Πολίτη στην νομική έρευνα του ζητήματος και στις συσκέψεις που ο Συνήγορος πραγματοποίησε με τη Διοίκηση στο πλαίσιο διερεύνησης συγκεκριμένης υπόθεσης.

Σχέσεις κράτους - πολίτη

Παρεμβάσεις με θετική εξέλιξη

Διαφάνεια στη διαδικασία επιλογής υποψηφίων και αλλαγή του τρόπου πληρωμής των απασχολούμενων σε προγράμματα του Ινστιτούτου Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)

* Σύνοψη Διαμεσολάβησης

Κατάργηση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Σκύδρας περί επιβολής ετήσιου τέλους "από την ωφέλεια τοπικών έργων", λόγω έλλειψης αιτιολογίας

* Σύνοψη Διαμεσολάβησης

Διαγραφή έκτακτης εφάπαξ εισφοράς και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης φορολογουμένου από Δ.Ο.Υ.

* Σύνοψη Διαμεσολάβησης

Άλλες παρεμβάσεις της Αρχής

Οι προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) και η πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

* Δελτίο Τύπου

* Η επιστολή του ΣτΠ στον Υπουργό Οικονομικών 

Συμμετοχές σε άλλες δραστηριότητες

Η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη Μαίρη Κοτρωνιά εκπροσώπησε την Αρχή στο καινοτόμο εργαστήριο με θέμα "Το ανθρώπινο δυναμικό της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης: διαχείριση - κινητικότητα - επιμόρφωση" που οργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στις 12/12/2012.

Δικαιώματα του Παιδιού

Εκδήλωση σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Ο Συνήγορος του Πολίτη διοργάνωσε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η ανάγκη υιοθέτησης Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού» (Θεσσαλονίκη, 10/12/2012). Συμμετείχαν εκπρόσωποι δημοσίων φορέων, ΜΚΟ, εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά. Δελτίο Τύπου, Πρόσκληση, Παρουσίαση Βοηθού Συνηγόρου για τα Δικαιώματα του Παιδιού Γ. Μόσχου.

Επισκέψεις, συναντήσεις, ημερίδες

* Συναντήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς σε σχολεία:  Θεσσαλονίκη (61ο Δημοτικό Σχολείο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης), Αττική (173ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, 7ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων, 2ο ΓΕΛ Γέρακα), 4ο Λύκειο Δράμας, 6ο Γυμνάσιο Κέρκυρας και, μέσω skype, συζήτηση με μαθητές του Γενικού Λυκείου Αλιάρτου.

* Συζήτηση με μαθητές στο συνέδριο για τα δικαιώματα των μαθητών με τίτλο «Ξεστραβώσου! Μάθε τα δικαιώματά σου» και με μαθητές σχολείων της Ιερισσού με θέμα "Προβληματιζόμαστε και συζητάμε για τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα του τόπου μας".

Συμμετοχή στις ημερίδες:

«Προστασία του παιδιού από τη βία και την εκμετάλλευση» στην Κέρκυρα και συνάντηση με διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικούς

* «Αντιμετωπίζοντας τον εκφοβισμό και τη βία στο σχολείο» στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης

«Η αντιμετώπιση της βίας μέσα από τη σχολική εμπειρία» στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

«Υπερασπίζοντας τα δικαιώματα του παιδιού στην Ελλάδα στην περίοδο της κρίσης» στη Δράμα

* Επίσκεψη και συζήτηση με φιλοξενούμενα παιδιά και μέλη της διοίκησης και του προσωπικού στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου, στο Ορφανοτροφείο Βόλου, το Ορφανοτροφείο Κέρκυρας καθώς και την Κιβωτό του Κόσμου.

* Επίσκεψη αυτοψίας στο Κέντρο Κράτησης Ανήλικων Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

* Συμμετοχή στο 15ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και το 12ο «Κάμερα Ζιζάνιο» και στην κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται κυρίως από παιδιά και νέους, που απένειμε το Βραβείο Δικαιωμάτων του Παιδιού στην ταινία «Λέγε με “Φίλε”!» του 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων. 

Ισότητα των φύλων

Συμμετοχές σε εθνικές και διεθνής δραστηριότητες

* Εκπρόσωπος του ΚΙΦ συμμετείχε στο επιμορφωτικό σεμινάριο «EU Gender Equality Law: Consolidating Seminar for Legal Practitioners”  (Δίκαιο Ισότητας των Φύλων στην ΕΕ: Σεμινάριο Εμπέδωσης για Νομικούς) το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δικαίου (ERA) στο Τρίερ της Γερμανίας στις 10 και 11/12/2012. Στο σεμινάριο υπήρξε ενημέρωση για τις πρόσφατες αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων για θέματα ισότητας φύλων, καθώς και ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων νομικών.

* Εκπρόσωπος του ΚΙΦ συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στις 12/12/2012 το Γραφείο Ισότητας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) με θέμα: «Εκπροσωπώντας τις γυναίκες επιχειρηματίες σε καιρό οικονομικής κρίσης» και πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα «Συνήγορος του Πολίτη και Αυτοαπασχόληση». Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής, ο ΣτΠ  ενημέρωσε για το νέο νόμο 4097/2012 για την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών αυτοαπασχολούμενων, και τις σχετικές αρμοδιότητες του ΣτΠ. 

Σε περίπτωση που δεν µπορείτε να διαßάσετε αυτό το ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο, ή επιθυμείτε να διαβάσετε παλαιότερα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνηγόρου του Πολίτη.

Στην περίπτωση που θέλετε περισσότερες πληροφορίες ή δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το ενημερωτικό δελτίο, στείλτε ένα email στο newsletter@synigoros.gr

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή