Ο Συνήγορος του Πολίτη σας καλωσορίζει στην ηλεκτρονική έκδοση του newsletter μέσα από το οποίο θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις του. Το newsletter μας αποτελεί ένα διαδραστικό εργαλείο επικοινωνίας και μέσα από αυτό μπορείτε και εσείς να έλθετε σε επαφή μαζί μας και να ενημερωθείτε εκτενώς για δράσεις που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη

Ο Συνήγορος του Πολίτη σε Τρίπολη και Σπάρτη

Κλιμάκιο του ΣτΠ με επικεφαλής την Συνήγορο κ. Καλλιόπη Σπανού επισκέφθηκε την Τρίπολη (27/11/2012) και πραγματοποίησε δημόσια ενημερωτική παρουσίαση και σειρά συσκέψεων με υπηρεσιακούς παράγοντες για θέματα της  αρμοδιότητας της Αρχής. Παράλληλα στη Σπάρτη, στελέχη του ΣτΠ, με επικεφαλής  τους Βοηθούς Συνήγορους του Πολίτη, κ.κ. Β. Καρύδη και Ι. Σαγιά, πραγματοποίησαν σειρά συσκέψεων για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Εκλογή κ. Καλλιόπης Σπανού στο Προεδρείου του International Ombudsman Institute

Η Συνήγορος του Πολίτη κα Καλλιόπη Σπανού εξελέγη μέλος του προεδρείου των Ευρωπαίων μελών του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεσμών Συνηγόρου του Πολίτη στις 12-11-2012. Στην υποψηφιότητά της η Ελληνίδα Συνήγορος του Πολίτη είχε τονίσει την ανάγκη συνεργασίας όλων των ομόλογων θεσμών για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, συνέπειες που πλήττουν τόσο τους πολίτες όσο και τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών. 

Δημοσιοποίηση προτάσεων προς ΥΠΕΣ 

Ο Συνήγορος του Πολίτη υπέβαλε μία συνοπτική έκθεση θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό την συνολική καταγραφή τους και την υποβολή προτάσεων για την επίλυσή τους. Η Συνήγορος του Πολίτη,  Καλλιόπη Σπανού,  επεσήμανε ότι τα ζητήματα αυτά έχουν απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την Αρχή,  καθώς έχουν διατυπωθεί συγκεκριμένες προτάσεις,  χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί η ικανοποιητική διευθέτησή τους.

Ο Συνήγορος έχει ασχοληθεί με θέματα που αφορούν ληξιαρχικές πράξεις γέννησης ή γάμου,  το ζήτημα της αποτελεσματικής εποπτείας επί των ΟΤΑ,  ζητήματα αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  όπως η λειτουργία κοιμητηρίων και η εποπτεία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και θέματα εφαρμογής της διαδικασίας ιθαγένειας,  μεταναστευτικά και θέματα κοινωνικής ένταξης των τσιγγάνων. 

Δελτίο Τύπου

Συνοπτική έκθεση

Συναντήσεις Εργασίας - Διεθνείς συμμετοχές

 • Συνάντηση της Συνηγόρου κ. Κ. Σπανού και του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη αρμοδίου για θέματα κοινωνικής προστασίας κ. Ι. Σακέλλη με αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας στην Ελλάδα 1-11-12
 • Συμμετοχή της Συνηγόρου κ. Κ. Σπανού και του Βοηθου Συνηγόρου για τα δικαιώματα του παιδιού κ. Γ. Μόσχου σε εκπαιδευτικό συνέδριο στην Κομοτηνή 5-7/11/12 με θέμα την εκπαίδευση παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας
 • Συμμετοχή της Συνηγόρου κ. Κ. Σπανού, με ομιλία, στην εκδήλωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης για την προώθηση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς. (28-11-12)
 • Ομιλία της Συνηγόρου σε συνέδριο στη Μάλτα για την "Ελεύθερη κυκλοφορία Εργαζομένων στην Ε.Ε.(15-16/11-12) * Περισσότερα

Δικαιώματα του Ανθρώπου

Αυτοψίες:

 • Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου 23.10.
 • Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης 27.11.
 • Καταυλισμός Ρομά Τεγέας 27.11.
 • Καταυλισμοί Ρομά Ευρώτα & Αμυκλών Λακωνίας 28.11.
 • Φυλακές - Λιμεναρχείο - Αστυνομική Διεύθυνση Πάτρας (για διαχείριση μεταναστευτικού) 3-4.12.

Συναντήσεις ΒΣτΠ κ. Β. Καρύδη:

 • Επίτροπος Cecilia Malmström για θέματα μετανάστευσης & ασύλου 9.10.
 • Με τους διευθυντές των νέων διευθύνσεων Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής και της Αρχής Προσφυγών (ΥπΠροΠοΔημΤαξης) για τον χρόνο έναρξης λειτουργίας τους  (15.10).

   

 • Στην Πρεσβεία ΗΠΑ για θέματα ρατσισμού & ξενοφοβίας 25.10.
 • Με τον Βέλγο πρέσβη συνάντηση της Συνηγόρου κ. Κ. Σπανού και του ΒΣτΠ κ. Β. Καρύδη για θέματα μεταναστών, ρατσισμού και ξενοφοβίας (20.11)

 

 

 

 

*********************************************

Ο Συνήγορος του Πολίτη στο Facebook

Ο Συνήγορος του Πολίτη στο Twitter

Κοινωνική Προστασία

Πρόταση για έκδοση προσωρινής σύνταξης στο δημόσιο λόγω καθυστέρησης

Τη χορήγηση ποσοστού των συντάξιμων αποδοχών ως έναντι προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη για να αντιμετωπιστεί η μακρά καθυστέρηση απονομής σύνταξη

Δελτίο τύπου

Νομοθετική Πρόταση για τις Τρίμηνες Αποδοχές και τις Καθυστερήσεις στην Καταβολή Σύνταξης

Απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών

Συμμετοχή σε ημερίδα :

Εκπρόσωπος του Κ.Κ.Π. κλήθηκε ως εισηγήτρια στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεροντολογίας  Γηριατρικής (1-3 Νοεμβρίου 2012). Η εισήγηση με τίτλο « Ο Συνήγορος του Πολίτη και η συμβολή του για την ευημερία και αξιοπρέπεια των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στην Ευρώπη» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ IV με τίτλο ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ-WeDO.

Αυτοψία 

Κλιμάκιο του ΣτΠ αποτελούμενο από τον ΒΣτΠ κ. Γ. Σακέλλη και εκπροσώπους του Κ.Κ.Π. πραγματοποίησε, στις 12/9/2012 αυτοψία στο Παράρτημα Κεντρικού Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Πειραιώς. Αφορμή για την αυτοψία αποτέλεσαν αναφορές ασφαλισμένων από την επαρχία σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στη διεκπεραίωση παραγγελιών ιδιοσκευασμάτων υψηλού κόστους, με συνέπεια να μην μπορούν να τηρηθούν προθεσμίες για τη λήψη των ιδιοσκευασμάτων και να ακυρώνεται η θεραπεία.

Ποιότητα Ζωής

Απάντηση σε αίτημα οικοδόμησης μετά από καθυστέρηση 40 μηνών

Παρέμβαση του ΣτΠ για την απάντηση σε αίτημα οικοδόμησης από το Υπουργείο Πολιτισμού που καθυστερούσε λόγω ασάφειας στις αρμοδιότητες και παραλείψεων οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου.

* Σύνοψη διαμεσολάβησης

* Αλληλογραφία με υπηρεσίες

Προστασία και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Κω

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για τον έλεγχο της λειτουργίας καφετεριών, εστιατορίων και κέντρων αναψυχής δίπλα στον σημαντικότερο επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο στην Κω.

* Σύνοψη διαμεσολάβησης

* Έγγραφο Συνηγόρου του Πολίτη προς τις Υπηρεσίες

* Τελικό έγγραφο Συνηγόρου του Πολίτη

Διεθνές συνέδριο για τη νέα στρατηγική χωροταξίας

Ο Βοηθός Συνήγορος για την Ποιότητα Ζωής, Ιωάννης Σαγιάς, συμμετείχε στο 16ο Διεθνές Συνέδριο CEMAT (των Υπουργών Χωροταξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης) που διοργάνωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Vision for the future of Europe on territorial democracy: Landscape as a new strategy for spatial planning» (2-3 Οκτωβρίου). Ο Βοηθός Συνήγορος παρουσίασε εισήγηση με θέμα «The role of the Greek ombudsman in the sphere of public participation for the formulation and implementation of landscape protection policies».

Επίσκεψη σε οικισμούς Ρομά στη Ν. Αρτάκη Χαλκίδας

Κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη, με επικεφαλής τον αρμόδιο Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη κ. Ι. Σαγιά, επισκέφτηκε την 1.11.2012, ιδιωτική έκταση με μισογκρεμισμένα κτίρια έξω από τη Ν. Αρτάκη (περιοχή προς Βατώντα), όπου έχουν εγκατασταθεί περίπου 8-10 οικογένειες Ρομά. Στο παρελθόν τα κτήρια χρησιμοποιούνταν ως πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Διαπιστώθηκαν ζητήματα κοινωνικής ένταξης, όπως μη ένταξη των παιδιών Ρομά στη σχολική διαδικασία, προβλήματα καθαριότητας και έλλειψη ηλεκτροδότησης.

Σύσκεψη με την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας στην Χαλκίδα

Συνάντηση εργασίας με την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας στην Χαλκίδα, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία το Συνηγόρου του Πολίτη την 1.11.2012. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δ/νσεις Υγείας και Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφέρειας, ο Αντιδήμαρχος Αυλίδος, καθώς και η ΔΕΥΑ Κύμης – Αλιβερίου. Συζητήθηκε η διασφάλιση ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στην Αυλίδα και το Αλιβέρι, καθώς και η ανεξέλεγκτη διάθεση τοξικών αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή. Ο Συνήγορος του Πολίτη επεσήμανε τις διαπιστωθείσες παραλείψεις, τόνισε την αναγκαιότητα της στενής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και επέμενε στην αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Επίσκεψη Κλιμακίου ΣτΠ στην Τρίπολη και Σπάρτη στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2012

Στελέχη του Συνηγόρου, εξειδικευμένα στα θέματα ποιότητας ζωής συμμετείχαν σε κλιμάκιο της Αρχής που επισκέφθηκε την Τρίπολη και τη Σπάρτη

Σχέσεις κράτους - πολίτη

Ο Συνήγορος του Πολίτη για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών

Δελτίο Τύπου

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών

 

Οδηγίες προς τις ΔΟΥ απέστειλε, κατόπιν πορίσματος του Συνηγόρου του Πολίτη, το υπουργείο Οικονομικών για την αμφισβήτηση των τεκμηρίων διαβίωσης από τους πολίτες και την αντίστοιχη μείωση του φόρου εισοδήματος

Δελτίο τύπου

Πόρισμα 

Περίληψη Πορίσματος

Οδηγίες Υπουργείου Οικονομικών

 

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων αρνείται να υιοθετήσει ευνοϊκές ρυθμίσεις νόμου για δανειολήπτες σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας

Σύνοψη Διαμεσολάβησης

Επιστολή προς το ΜΤΠΥ

Επιστολή ΜΤΠΥ

 

Πολυετής καθυστέρηση των Δήμων στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με οφειλές τους που προέρχονται από την επιβολή προστίμων λόγω παραβάσεων διατάξεων του Κ.Ο.Κ.

* Πόρισμα

* Περίληψη Πορίσματος

 

Χωρίς οικονομική επιβάρυνση η αποκομιδή κλαδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων από τον Δήμο Λαυρεωτικής, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

* Σύνοψη Διαμεσολάβησης 

Διόρθωση εμβαδού διαμερίσματος από Δήμο, με υπεύθυνη δήλωση αντί συμβολαίου ιδιοκτησίας.

* Σύνοψη Διαμεσολάβησης

 

Συμμετοχές σε άλλες δραστηριότητες

Η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη Μαίρη Κοτρωνιά εκπροσώπησε την Αρχή στη Σύνοδο Ισότητας 2012 «Promoting Equality for Growth», που έγινε στην Κύπρο (Λευκωσία), 22-23 Νοεμβρίου 2012.

Δικαιώματα του Παιδιού

Ειδήσεις

Πρόσκληση για συνδρομή στη σύνταξη προτάσεων για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Ο Συνήγορος συγκεντρώνει, μέσω ερωτηματολογίου, τις απόψεις δημοσίων φορέων, ΜΚΟ και εμπειρογνωμόνων που έχουν άμεση εικόνα της κατάστασης των δικαιωμάτων των παιδιών και των επιπτώσεων της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης σε αυτά. Οι απόψεις θα ληφθούν υπόψη σε προτάσεις της Αρχής σχετικά με τη σύνταξη και υλοποίηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού στη χώρα μας.

Έκκληση της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού

 «Ξέρουμε ότι η χώρα μας περνάει δύσκολους καιρούς. Οι δύσκολοι καιροί όμως δεν εμποδίζουν τα μεγάλα πράγματα. Ούτε δικαιολογούν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των παιδιών…». Αυτά τονίζουν, μεταξύ άλλων, οι έφηβοι σύμβουλοι σε δημόσια δήλωση που υιοθέτησαν με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της Ομάδας και την επέτειο των 23 χρόνων από την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου. Η 6η και τελευταία συνάντηση της Ομάδας διεξήχθη στη Ρόδο (17-18/11). Δελτίο Τύπου.

Ευρεία εφαρμογή του θεσμού της αναδοχής ανηλίκων ζήτησε ο Συνήγορος

Ο θεσμός της αναδοχής ανηλίκων παραμένει υποβαθμισμένος και ελάχιστα εφαρμόζεται στη χώρα μας, παρά τις γνωστές και ευρύτατα καταγεγραμμένες αρνητικές συνέπειες του ιδρυματισμού στην ψυχολογική και κοινωνική εξέλιξη των παιδιών, επισήμανε ο Συνήγορος σε έκθεσή του προς τους Γενικούς Γραμματείς των συναρμοδίων υπουργείων. Η Αρχή πρότεινε μεταξύ άλλων τη νομοθετική αναμόρφωση και ενίσχυση του θεσμού. Έκθεση διαπιστώσεων και προτάσεων με θέμα «Οργάνωση και λειτουργία του θεσμού της αναδοχής ανηλίκων», Δελτίο τύπου

Σεμινάρια, συναντήσεις, εκδηλώσεις

* Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με θέμα την πρόληψη της βίας στο σχολείο και τον θεσμό της σχολικής διαμεσολάβησης στο Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο, τη Θεσσαλονίκη, και το Ηράκλειο.

* Συζητήσεις με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία σε: Αττική, Ρέθυμνο και χωριά του Μυλοπόταμου, Ηράκλειο, Πάτρα.

Εκπαιδευτικό συμπόσιο με θέμα τις καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση των παιδιών της μειονότητας της Θράκης (5-7/10, Κομοτηνή). Στο Συμπόσιο συμμετείχε η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού και ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού Γιώργος Μόσχος.

* Ημερίδα με θέμα «Προστασία παιδιών από ένα κακοποιητικό περιβάλλον», την οποία διοργάνωσε η Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» Αλίμου (9/11).

Επιστημονική Ημερίδα Παιδικών Χωριών SOS «Κοινωνία σε κρίση, κοινωνία αλληλεγγύης» (Θεσσαλονίκη, 23/11)

Διεθνή

16η Συνάντηση Ευρωπαίων Συνηγόρων του Παιδιού με θέμα «Νεανική παραβατικότητα – φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη, δομές και διαδικασίες πρόληψης και παρέμβασης» (Λευκωσία, 10-12/10). Στη συνάντηση υιοθετήθηκε Δημόσια Θέση για τα δικαιώματα των παιδιών που έρχονται σε σύγκρουση με τον νόμο, με τίτλο “Τα παιδιά δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες”.

Ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα «Επενδύοντας στα παιδιά: πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και προώθηση της ευζωίας των παιδιών» (Λευκωσία, 18-19/10).

7ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τα Δικαιώματα του Παιδιού με θέματα συζήτησης σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Βρυξέλλες, 13-14/11).

* Συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα (Στρασβούργο, 29-30/11)

Παρεμβάσεις του Συνηγόρου

* Για την οικονομική συμμετοχή των γονέων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Σύνοψη διαμεσολάβησηςΕπιστολή Συνηγόρου προς Υπουργείο Εργασίας και ΕΕΤΑΑ2η Επιστολή Συνηγόρου προς Υπουργείο Εργασίας και ΕΕΤΑΑ

* Για τα προβλήματα στην μεταφορά μαθητών - Σύνοψη διαμεσολάβησης, 1η Επιστολή Συνηγόρου προς Υπουργείο Εσωτερικών και Υπουργείο Παιδείας (Αύγουστος 2012), 2η Επιστολή Συνηγόρου προς Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Παιδείας και Υπουργείο Οικονομικών (Οκτώβριος 2012

Ισότητα των φύλων

 

Διεθνής συνεργασία

Τα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη επισκέφτηκαν την 1η Νοεμβρίου 2012 οι εκπρόσωποι του ILO (Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας) στα πλαίσια αποστολής της Οργάνωσης στην Ελλάδα με σκοπό την αξιολόγηση της λειτουργίας και των υπηρεσιών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του ILO ενημερώθηκαν από την Συνήγορο κα Κ. Σπανού, το ΒΣτΠ του Κύκλου Κοινωνικής Προστασίας κο Ι. Σακέλλη και τις ΕΕ του Κύκλου Ισότητας των Φύλων σχετικά με την συνεργασία του ΣτΠ με το ΣΕΠΕ για τις υποθέσεις ιδιωτικού τομέα που αφορούν στην παραβίαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών στην απασχόληση και την εργασία (Ν. 3896/2010, άρθρο 25, παρ. 10). Επίσης για τις προτάσεις του ΣτΠ για βελτίωση και ενίσχυση της συνεργασίας αυτής. Αντάλλαξαν παράλληλα εμπειρίες και καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων της αρχής της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών (σχετικά αναλύθηκαν περιπτώσεις σεξουαλικής/ηθικής παρενόχλησης και το ζήτημα της εκ περιτροπής απασχόλησης).

Συμμετοχές σε δράσεις

* Εκπρόσωπος του Κύκλου συμμετείχε στο LEGAL SEMINAR “Equality law for everyone: challenges ahead” (26 November 2012) καθώς και στη δεύτερη ετήσια συνάντηση του Network of Gender Equality Bodies (27 November 2012) που έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες.

* Εκπρόσωπος του Κύκλου συμμετείχε στην επίσκεψη κλιμακίου του Συνηγόρου του Πολίτη στην Τρίπολη και τη Σπάρτη (27&28/11/2012), όπου πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τα κατά τόπους Τμήματα Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας (Αρκαδίας και Σπάρτης), στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του ΣΕΠΕ και του Συνηγόρου του Πολίτη για θέματα διάκρισης λόγω φύλου στην εργασία. 

Σε περίπτωση που δεν µπορείτε να διαßάσετε αυτό το ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο, ή επιθυμείτε να διαβάσετε παλαιότερα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνηγόρου του Πολίτη.

Στην περίπτωση που θέλετε περισσότερες πληροφορίες ή δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το ενημερωτικό δελτίο, στείλτε ένα email στο newsletter@synigoros.gr

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή